לאחר החלטת ועדה רפואית עליונה הגשתי ערעור לבית המשפט המחוזי אשר דחה את בקשתי גם.
אני רוצה להגיש ערעור לבית המשפט העליון ורציתי לדעת באיזה תקנות או חוק אני יכולה לבדוק כמה זמן יש לי להגיש ערעור או בקשת רשות לערער
התקנות הרלוונטיות הם תקנות הנכים ומשפחות חיילים שנספו במערכה (תגמולים ושיקום) (סדרי הדין בערעור), תשמ"ז-1987
להלן הסעיף הרלוונטי לשאלתך מהתקנות-
3.בקשת רשות לערער על פסק דין של בית המשפט המחוזי תוגש למשרד הרישום של בית המשפט העליון תוך ארבעים וחמישה ימים מיום מתן פסק הדין; ניתנה הרשות, יוגש הערעור תוך שלושים ימים מיום שניתנה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
בתקנה 1 לתקנות שהזכרת מדובר על ערעור אחת מאלה.. ואז בסעיף 2 קטן כתוב שערעור לעיון על פס"ד של המחוזי הוא לפי סעיף 34 ד- סעיף זה מדבר על פס"ד של ועדת ערעורים.. משמע אם הבנתי נכון.. שהסעיף של הערעור לעליון תקף כאשר מדובר על פס"ד של המחוזי בשבתו כערכאת ערעור של ועדת ערעורים בשלום.. אני זקוקה לערעור לעליון על פס"ד של המחוזי כבית משפט של ערעור על ועדה רפואית עליונה.. האם זה אותו דבר?
אני מבין שנבדקת על ידי ועדה עליונה - והגשת ערעור על ההחלטה למחוזי. המחוזי דן בערעור והחליט לדחות אותו. כעת יש לפנינו פסק דין של בימ"ש מחוזי.
תקנה 3 קובעת כי לגבי פסק דין של מחוזי (גם שניתן במסגרת ערעור על ועדה עליונה) ניתן להגיש בקשת רשות ערעור לעליון ע"פ המועדים הקבועים שם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר