מצטער מראש על אריכות הדברים.
שלום. בן 33. לפני 9 שנים, בגיל 24, בעקבות שירות מילואים החלו לי כאבים עזים בגב תחתון וברגל מה שהתברר בהדמיה כפריצת דיסק. בשנים הראשונות חייתי עם זה בשלום יחסי, למדתי ורכשתי מקצוע אקדמי נחשק. מלפני 3 שנים החמרה (ללא אירוע שגרם לה אלא מהזדקנות). אין ספור טיפולים לא הועילו. ביצעתי לפני שנה ניתוח שלא הועיל. חי על משככי כאבים. כאב תמידי ברגליים ופגיעה בעצבים (מטופל בליריקה).
הבעיה - המקצוע שלי מצריך ישיבה מרובה על כסא (עבודה משרדית). איני מסוגל לשבת יותר מחצי שעה רצוף. אי לכך מתקשה להחזיק עבודה (כיום מובטל).
פוטרתי לאחרונה מעבודה, למרות שמקצועית הממונה עליי היה מרוצה מאוד. הסיבה היתה שהממונה על הממונה אמר שיותר מידי פעמים הוא הבחין שאני לא במקומי אלא מסתובב. סיפור דומה היה בעבודה שקדמה לה ולמרות נסיון להשלים את הזמן החסר (של כל ההפסקות) בעבודה בערב מהבית/בסופ"ש עדיין לא מוכנים לקבל את זה שעובד קם כל חצי שעה/שעה והולך לטייל 5 דקות. בעבודה הקודמת נאמר לי במפורש ש"זו לא דוגמה טובה לשאר העובדים שרואים עובד שמטייל".
שאלותיי:
בהנחה שאני יכול להתגבר על מגבלת הזמן ולהוכיח קשר סיבתי:
1. מהו טווח % הנכות לפריצת דיסק L4-5?
2. מהו סדר גודל הפיצוי שניתן לקבל ?
3. האם בחישוב לוקחים בחשבון חוסר יכולת לעבוד ? (שהרי זהו נזק שניתן לכמת).
4. האם בחישוב אבדן הכנסה בהווה / עתידי יש משמעות למקצוע ? (שכן אם למדתי למשל משפטים/רפואה אזי סביר כי אבדן ההכנסה בהווה והעתידי גבוה משל שומר).
אודה מאוד לתגובתכם ולהכוונה.
ראשית איחולי החלמה
הנכות נפסקת בגין מוגבלות שנותרת עקב הליקוי הרפואי, לכן , רק בדיקה של מוגבלות התנועה תהווה בסיס לקביעת נכות.
סדר גדל הפיצוי נקבע ע"פ אחוזי הנכות .
חוסר יכולת לעבוד נקחת בחשבון ויכולה להשפיע על גובה הפיצוי
באם ההליך מול משרד הבטחון לא יצלח יש לשקול פנייה לקבלת פיצוי מקורות אחרים
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר