בעוד חודש אני כבר שנתיים עם נכות זמנית, כעת יש לי 70% זמני, וקיבלתי הארכה מנהלית עד חודש אפריל, האם אני זכאי לרכב, ועד מתי אפשר להאריך מינהלי?
קיימים פרמטרים שוני לקביעת הזכאות
זכאות לרכב רפואי לנכים בעלי נכות זמנית
32. נכים כאמור בסעיפים 30.ד., 30.ה. זכאים לרכב רפואי אם תוקף דרגת הנכות של הפגימה המזכה ברכב רפואי הינו לתקופה של 30 חודשים לפחות (שנתיים וחצי).
33. על אף האמור בסעיף 32, נכה פגוע רגל, שדרגת נכותו המוכרת בגין פגימה זו 35% - 49% או נכה שהוכר על פגימות שונות ונכותו המוכרת 60% ויותר, זכאי לרכב רפואי בנפח מנוע עד 1600 סמ"ק אם דרגת נכותם נקבעה לתקופה של 12 חודש לפחות.
34. נכה פגוע רגל שדרגת נכותו המוכרת בגין פגימה זו בלבד 50% ויותר, ותוקף הנכות לתקופה של 12 חודשים לפחות, זכאי לרכב בנפח מנוע עד 1800 סמ"ק.
35. נכה כאמור בסעיף 30.ב. שדרגת נכותו בגין פגימות אלו נקבעה לתקופה של 12 חודשים לפחות, זכאי לרכב בנפח מנוע 2000 סמ"ק.
36.לצורך קביעת הזכאות לרכב בתקופת נכות זמנית לנכים כאמור בסעיפים 32. עד 35. תובא במניין התקופה שמתאריך תחילת הנכות ועד לתאריך תום הנכות בפגימות המזכות ברכב רפואי. דרגת הנכות המזכה ברכב רפואי חייבת להישמר באופן רצוף לכל אורך התקופה.
37. על אף האמור בסעיף 36, נכה אשר נקבעה לו נכות זמנית והוא עומד לעבור בדיקה חוזרת בוועדה רפואית יוכל לממש זכאות לרכב רפואי רק אם נותרו יותר משישה חודשים עד לתאריך תום הנכות בפגימות המזכות ברכב רפואי.
38. הארכה מנהלית של תקופת הנכות לא תילקח בחשבון לצורך מניין התקופה המזכה ברכב רפואי ראשון או בהחלפתו, אלא אם קבע ראש היחידה לשירותים רפואיים כי יש יסוד סביר להניח כי דרגת הנכות לא תשונה לאחר תום תקופת ההארכה המנהלתית.
זכאות לרכב רפואי לנכים מאושפזים דרך קבע
39. נכה המאושפז בדרך קבע בבית חולים הזכאי לרכב רפואי ואינו מסוגל לנהוג ברכב בעצמו זכאי לרכב בנפח מנוע 1600 סמ"ק. הרכב יינתן לשימוש בן משפחה מדרגה ראשונה על פי אישור מנהל מחוז השיקום בה מטופל הנכה. הסיוע לרכישת הרכב ניתן על מנת לאפשר ביקורים קבועים של המשפחה אצל הנכה בבית החולים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר