אני מצוי כהיום בהליך ערעור אצל ועדת ערר לפי חוק שירות צבא קבע (גמלאות) בבית משפט השלום בתל אביב. הועדה סילקה על הסף הערעור בטענת היעדר סמכות עניינית. שאלה- מתי נכנס פסק הדין לתוקף? הנתונים הם: פסק הדין נכתב ביום 11/12/2011, ופורסם ביום 13/12/2011. פסק הדין הגיע לידי בדואר רשום ביום 01/01/2012. הגשתי ביום 12/12/2011 (יום לפני שפסק הדין פורסם) בקשה לתיקון כתב הערעור. במועד הגשת הבקשה שאלתי במזכירות ביהמ"ש האם יש החלטות בתיק שלי ונאמר לי שאין. הוועדה לא אישרה לתקן את כתב הערעור בטענה שהיות שכבר החליטה לסלק הערעור על הסף אין בסמכותה לדון בבקשה. בימים אלה אני מגיש ערעור לביהמ"ש המחוזי בטענה שועדת הערר טעתה כאשר לא נתנה לי אישור לתקן את כתב הערעור היות ופסק הדין לעניות דעתי לא ניכנס לתוקף עד למועד פירסומו. יש לציין כי פסק הדין ניתן על ידי הועדה בהיעדר הצדדים ולא בוצע שימוע לפסק הדין לפי ס' 190ג' לתקסד"א.
השאלה המשפטית אינה התוקף. במקרה הזה התוקף הוא היום שאתה קבלת את הפסק.
מרגע שעולה טענת חוסר סמכות עניינית, לבית המשפט אין סמכות להכנס לתוך כתבי הטענות, ואין זה משנה אם תשנה את כתב הערעור עדיין בית המשפט לא מוסמך לדון מבחינה עניינית.
אני לא יודע במה מדובר, אבל תגיש מחדש לבית המשפט המוסמך.
אלון אמיר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
קיבלתי תשובת עו"ד אלון, תודה, להלן הרחבה בשאלתי .
האם מה שרשמתי להלן תקין מבחינה משפטית ?א. עיף 48 (ד) לחוק : "תובע שהגיש ערעור לוועדה רשאי להתייצב לפניה, הוא או בא כוחו, כדי לטעון את טענותיו "
ב. המערער סבור שיש לוועדת הערר סמכות עניינית לדון ,החלטת הסילוק על הסף מנעה זכותו החוקית של המערער מכוח סעיף 48 (ד) לחוק ,להתייצב בפני הוועדה ולטעון טענתו בפניה ,גם טענתו בדבר קיום סמכות עניינית שלא נשמעה בפני הרכב הוועדה כמשמעו בחוק .בכך גרמה וועדת הערר הנכבדה עוול למערער .
ג. בית המשפט המחוזי הנכבד מתבקש לתת למערער זכותו החוקית להתייצב ולטעון טענתו לפי סעיף 48 (ד) לחוק .
ד. טעתה וועדת הערר בכך שלא נתנה למערער הרשות לתקן כתב הערעור כפי שביקש מוועדת הערר, בטרם פרסמה הוועדה החלטתה לסילוק על הסף, ובכך מנעה הליך הוגן ,אפשרות להכרעה בשאלה השנויה במחלוקת כולל שאלת קיום סמכות עניינית לוועדת הערר והגעה לחקר האמת מכוח סמכותה לפעול לפי סעיף 46 לחוק . ובניגוד לפסיקה .
ה. בר"ע 1461/04 ,אלתירא נכסים (1979 ) בע"מ ואחרים נגד חיים ביטון ,מחוזי תל-אביב-יפו ,בפני כבוד השופטת הילה גרסטל
ו. " הלכה היא שכאשר בעל דין מבקש לתקן את כתב תביעתו ,כך שבית המשפט יוכל להכריע בשאלות השנויות במחלוקת בין בעלי הדין נעתרים לו ברוחב לב ...".
בית המשפט המחוזי הנכבד מתבקש לראות בכתב ביי דין זה ככתב ערעור מתוקן לתת רשות לתיקון ולדון על פי כתב ערעור זה ,או להורות וועדת הערר לדון בכתב ערעור מתוקן זה .הבקשה לתיקון כתב הערעור והחלטת הוועדה –
אין לי אפשרות לתת ליווי משפטי דרך הפורום, זה לא נכון לא לי ולא לך.
בברכת הצלחה
אלון אמיר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר