אני יודע שלפי חוק הנכים סעיף 30 לחוק , א) התובע תגמול לפי חוק זה יגיש בקשה לקצין-תגמולים.
סעיף 31 ג לחוק: החליט קצין התגמולים שהתובע אינו זכאי לתגמול או להכרה כנכה כמבוקש, יודיע לו על כך בדואר רשום ויציין את נימוקי החלטתו.
האם מותר לפי סעיף זה לבקש תגמול תט"ר וקצין תגמולים חייב לענות בחיוב או בשלילה על הבקשה הזאת?
אם קצין התגמולים עונה בשלילה- האם סעיף 33 לחוק הנכים: 33. . ערעור לפני ועדת ערעור:
א) תובע הרואה עצמו נפגע על ידי החלטה כל שהיא של קצין-תגמולים, רשאי לערער עליה לפני ועדת-ערעור תוך שלושים יום מהיום שבו הגיעה אליו ההודעה על החלטת קצין התגמולים, אולם רשאית הועדה להאריך לו את מועד הערעור לתקופה נוספת שלא תעלה על שלושים יום.
השאלה שלי כאן האם הדרך לתקיפת החלטה של אי קבלת תט"ר יכולה לעבור דרך ועדת ערר-----------------------להבדיל--------------מהדרך של תקיפת החלטת רופא מחוזי , לרופא מרחבי, לרופא ראשי ואחר כך עתירה מינהלית על החלטת רופא ראשי בבית משפט מחוזי.
האם 2 דרכי התביעה המשפטית לקבלת תט"ר קבילים , או שרק דרך אחת משפטית קבילה.
דבר זה יעניין הרבה מנכי צה"ל.
תודה רבה מראש.
לאחר שקבלת את החלטת קצין התגמולים בעניין התט"ר אתה יכול לקבל או לערער.
אם החלטת לערער אז אתה מערער בפני ועדת הערעורים. אם אתה רוצה לערער על ועדת הערעורים אתה מערער בפני המחוזי, על המחוזי צריך רשות ערעור לעליון.
שים לב ההחלטה שאתה מקבל היא מקצין התגמולים שהוא הגורם המאשר, הרופא המחוזי אומנם נותן אישור ראשוני אבל קצין התגמולים מאשרר את ההחלטה.
אלון אמיר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר