שלום רב, אני כבן 32, עו"ד במקצועי אך לא בתחום הנזיקין. לאחרונה עברתי ניתוח להסרת בלוטת התריס בעקבות גידול פפילרי שנתגלה בה. רופא משפחה אמר לי שאצל גבר בגילי 99% שהדבר נבע כתוצאה מחשיפה לקרינה. במהלך שירותי הצבאי בחיל המודיעין הייתי חשוף לאנטנות גדולות. לפיכך שאלתי היא האם לאור ניסיונך יש קייס במקרה זה, סכום תביעה רלבנטי, והאם הנני זכאי לאחוזי נכות מסויימים מצהל ו/או ביטוח לאומי וכיו"ב. תודה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
אני מניחה שחלפו שלוש שנים ממועד השחרור שלך משירות חובה. אם אמנם כך יש התיישנות ועליה ניתן לנתגבר רק אם יש חבלה רשומה (תיעוד של המיפגע ותיעוד של הפגיעה ברישומי הצבא) ספק אם יהיה אפשרי. גם אם ניתן להתגבר ע"כ, כדי להוכיח קשר סיבתי צריך להוכיח את מידת החשיפה, לאיזה סוג של קרינה ואת הקשר בין הקרינה אליה נחשפת לגידול. צריך יהיה להתגבר גם על שאלת משך הזמן שחלף מאז השחרור והסבירות שדווקא הקרינה בשירות היא שגרמה לגידול שנים אח"כ. התביעה אינה לסכום אלא להכרה כנכה צה"ל לפי חוק הנכים. הזכויות משתנות בהתאם לגובה דרגת הנכות הנקבעת בהתאם למצבך הרפואי. כדאי לבדוק זאת לעומק אך על פניו מדובר בתביעה בעייתית.
ללא רישום, קשה, אך אם יש עדויות, אם יש מדידה של עוצמת הקרינה, ייתכן ואפשר להתגבר, בדוח מבקר המדינה מלפני מספר שנים התייחסו לאנטנות וקרינה והנזקים שגרמו.
רצוי שתגיע לפגישת התייעצות רצינית לבדוק עדויות, רישומים, וכדאיות.
עו"ד יואב צח וכס
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר