שלום רב,
אני בן 36.5 וותק של 18 שנים בצבא (כולל סדיר),
לפני כ- 4 שנים נקבע לי פרופיל 21 (קבוע), ללא אחוזי נכות, ובשל כך עברתי מיחידת שדה לשרת בתפקיד משרדי (על תקני), לאחרונה מתחילים לדבר אצלנו ביחידה על קיצוצים וכנראה שאני ראשון ברשימה בשל היותי על תקני.
מבקש לקבל פרטים לגבי פרישה רפואית, האם אני זכאי? איך עובד החישוב של אחוזי הפנסיה הרפואית? וכו'.
תודה.
אנני יודע אם מגיע לך פרישה וכמה אלה לאחר שאראה את כל החומר הרפואי הרלוונטי.
אלון אמיר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
רון ש/לום ! לפי מה שכתבת מגיע לך גמלה נקודה .אתה עומד בקריטריונים .פרופיל 21 אינו אינדיקציה .אתה צריך להביא מסמכים רפואיים המעידים על נכויות /פציעות שאירעו או הוחמרו בשרות לפי סעיף 13 לתקנות שירות הקבע בצה"ל (גמלאות)(כללים ומבחנים לקביעת דרגת נכות )תלמד התקנה ,החוק והוראת קרפ"ר 300.029 בהצלחה אורי
רון שלום ,אינני משפטן ,אני בעל ניסיון ! יציאה לגמלה דרך סעיף 14 (ב) לחוק הגמלאות ,דהיינו על פי אחוזי נכות שתקבע וועדה רפואית שיושבת בצריפין ,אפשרי דרך הגשת תביעה לממונה על הגמלאות בצה"ל.מה שקובע הינו הנכות שאירעה או הוחמרה בשרות ,הנוסחה לקביעת גובה הגימלה -0.3*אחוזי הנכות +20% .תאסוף המסמכים המעידים על נכויות שאירעו או הוחמרו בשרות ותשלח תביעה למדור גמלאות באכ"א פרט .בהצלחה אורי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר