סיימתי את השירות שלי ב2005. כן, עבר הרבה זמן...
בתחילת השירות שלי (בחודש הראשון!) סופחתי לגדוד תותחנים ששירת בשטחים.
בדרך לבסיס, האוטובוס עשה תאונה ונפצעתי בגב. כ-50 חיילים נוספים נפגעו כי בעיקרון האוטובוס פשוט עף מהכביש והתהפך על צידו.
באו אמבולנסים ולקחו את החיילים למיון בברזילי באשקלון. שם עשו לי רנטגן ושוחררתי עם מסמך שאומר שאני בריאה 100%.
באותו הלילה, העמסתי ארונות ברזל ומיטות ברזל למשאיות כי הגדוד עבר למוצב אחר, וכי לא היה מספיק כוח אדם (כל הגדוד נשאר במיון!)
כנראה מהאדרנלין והשוק והפעירות שלי, לא הרגשתי את הכאבים בגב התחתון. אחרי יומיים הגב שלי הכחיל ואז נעשה שחור. לא היה לי איך לתעד את זה ולא ידעתי מי המפקד שלי כי במשך יומיים הגדוד היה בבאלגן בגלל המקרה ובגלל המעבר.
הייתי חיילת טרייה, רק חודש בצבא. שקמיסטית במקצוע. לא היה לי מושג קלוש ממה שקורה.... ומה הזכויות שלי...
אחרי שנה, התקדמתי לקורס קציני שלישות. ושוב חזרו לי כאבי הגב עם בוא החורף. אבל אז אמרו לי שאם אני נכנסת לטיפולים, אני מודחת מקורס הקצינים.
נשארתי בקורס, והזנחתי את הגב.
עפתי מהקורס, נפקדתי, שנאתי את הצבא וכל החרא שאכלתי שם.
כשהגעתי לגדוד קשר אחר, התחלתי לטפל בעצמי ולהוציא פטורים על כל דבר.
עכשיו יש לי כמה מסמכים שמעידים שעשיתי פיזותרפיה בסוף השירות. ובמהלך השנים הכאבים באו והלכו. נמלולים בגב התחתון, כאבים עמומים, הרגשה של הרדמה וכאילו משהו נתקע ואני צריכה להתמתח ולעשות "קנאקים".
אני כל הזמן סובלת מהגב...
לפני כ-5 שנים פניתי לעו"ד שייעץ לי לתבוע את חברת הביטוח של האוטובוס האזרחי ולא את הצבא. מחיתי, אך הוא התעקש ואמר שזה עדיף.
שוב, לא ידעתי. מעולם לא הגשתי תביעות. הייתי ילדה בת 22. מה אני מבינה?!
עברו 7 שנים, וחוץ מהוצאות לעו"ד, לא ראיתי אגורה ונראה שגם לא אראה.
העו"ד החתים אותי על מסמך שהוא ייקח 15% מסכום הזכייה. ואם אני מחליטה לקחת את התיק לעו"ד אחר, אני צריכה לשלם לו על כ-ו-ו-ו-ל השעות שהוא עבד עך התיק שלי... שעכשיו הצטברו ל-7 שנים.
אני כלואה לגמריי!
ולעולם לא אוכל להיות מוכרת בנכת צה"ל כי נאמר לי שאי אפשר לתבוע גם את הצבא וגם את הביטוח של האוטובוס.
סליחה על הסיפור המאוד ארוך, אבל אני חושבת שזה בהחלט מעביר את הסיפור העצוב שלי...
כדאי לשוחח עם העו"ד כאשר את צריכה לשאול באיזה שלב נמצאת התביעה ? האם הוגש תחשיב נזק? האם הייתה הצעת פשרה מחברת הביטוח?
כדאי לקבוע פגישה מסודרת עם העו"ד על מנת להדגיש את רצינות הדברים.
אלון אמיר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר