וקצין התגמולים.
למשל נכה הולך להיבדק בועדה רפואית. נעשת בדיקה, ואחר כך
הרופאים כותבים פרוטוקול ונותנים אחוזים וחותמים על הפרוטוקול.
אחר כך התיק עובר ליו"ר ועדות רפואיות על מנת שיבדוק אם לא היה
פגם מינהלי, ואם הכל תקין אזה היו"ר חותם על הפרוטוקול.
אמרו לי כי לפני משלוח ההודע על אחוזי הנכות התיק מועבר לקצין
התגמולים על מנת שיאשר את אחוזי הנכות-ואת זה אני לא מבין,
האם זה באמת כך?
אני יודע שקצין התגמולים , הוא רק צד לעיניין שבין הנכה לקצין התגמולים,
אז מדוע קצין התגמולים צריך לאשר?
אני לא יודע את התהליך במלואו, ואשמח אם יובהר לי ולנכים עובדה זו.
תודה רבה מראש.
אכן כך. קצין התגמולים קובע האם תובע יוכר כנכה וקובע את שיעור ההחמרה במקרה של "החמרת מצב".
עכשו נשאל כיצד קצין התגמולים יכול לקבוע הכרה או החמרה כאשר אנו עוסקים בעניין רפואי ושיש לו גם היבטים משפטיים מתוקף חקיקה וקצין התגמולים אינו רופא וגם לא משפטן.
ולכן קצין התגמולים נעזר בגופים שהם מינהליים כמו ועדה רפואית שבה יושבים רופאים או הממונה על הועדות. שים לב החוק לא נותן לגופים אלה את הסמכות להחלטה. אם אתה תוהה כיצד קצין התגמולים שהוא צד שכנגד הוא זה שקובע בסוף הרי התשובה היא שהוא פועל מכח חוק ובסמכות. החוק מנסה לאזן בין הכוח הרב שיש בידו וניגוד האינטרסים לכאורה לבין הנפגע באמצעים משפטיים. כלומר על ההחלטות של קצין התגמולים יש פיקוח של בית המשפט כאשר תובע רואה עצמו נפגע. כמו כן החוק מחייב את קצין התגמולים לנמק את החלטתו כהחוק מאפשר להביא חו"ד מטעם הנפגע ולהעזר בעו"ד. האם זה מספיק ?התשובה לדעתי היא שלא, ולכן נפגעים רבים מוצאים עצמם נעזרים בעורכי דין על מנת להגן על עצמם מול קצין התגמולים.
אלון אמיר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר