בעלי נכה צה"ל 55% נכות ומקבל ניידות לרכב.
לפני חמש שנים בעלי קיבל ארוע מוחי ומוכר על ידי ביטוח לאומי 100%.
כרגע הרכב הקיים לא מתאים ועלינו לקנות אוטו מסחרי עם מעלון.
שאלתי היא מה אנחנו מפסידים ברגע שאנחנו עוברים לניירות של ביטוח לאומי.
אני נהגת מלווה של בעלי ועלי להחליט אם לבטל את הניידות של משרד הביטחון ולעבור לניידות של ביטוח לאומי, האם זאת פרוצדורה ארוכה ומתמשכת?
בעלי לא כל רוצה לבטל את הניידות של משרד הביטחון, הוא חושש. אם לא נבטל כל ההוצאות של הרכב הגדול והמעלון יהיו עלינו וזה ממש מוגזם וקשה.
אשמח מאוד אם תוכל להבהיר לי אחת ולתמיד מה אני מפסידה ממשרד הביטחון והאם כדאי לי לעשות את התהליך הזה אם ביטוח לאומי. קשה להחליט
תודה ממלי
שלום לך,
בעבר היו מקרים שאגף השיקום סייע לנכים הזכאים לרכב רפואי, ושחלק מנכותם אינו על חשבון השרות, והפנה אותם למהנדס רכב להתאמת רכב.
המדיניות השתנתה ואגף השיקום הפסיק להפנות למהנדס רכב, ומפנה לביטוח לאומי.
גם אם אגף השיקום צודק במדיניות, הנ"ל גורם לסבל רב לנכים, וסביר שהתופעה תתרחב לנכים רבים. אותם נכים מאבדים זכאות לרכב רפואי מאגף השיקום בתנאים משופרים.
מצער שארגון נכי צה"ל לא מטפל בסוגיה-הקמת ועדת ניידות משותפת לאגף השיקום וביטוח לאומי, והחלוקה התקציבית תחולק בניהם, כך שהנכה לא ניזוק, ולא מטורטר.
בברכה
שלמה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר