הנני מוכר על ידי הביטוח הלאומי בנכות כללית לצמיתות וכבר הספקתי לקבל 5 קיצבאות נכות כאשר ההכרה היא על החלפת ברך ימין 30% (הנכות העיקרית)
ו20% על ברך שמאל
כמו כן מוכר במשרד הבטחון באחוזים נמוכים על פגיעה בברך שמאל משנת 1995
לפני מספר חודשים הגשתי החמרת מצב (אני לפני החלפת ברך שמאל) והבנתי שאם אקבל 6 קיצבאות נכות מביטוח לאומי אזי לא אקבל כלום ממשרד הביטחון
למרות שיש לי פגיעה עיקרית בברך ימין שלא מוכרת על ידי משרד הבטחון
כיון שגם האחוזים של ברך שמאל נכללים בנכות הכללית של ביטוח לאומי
ולכן אני שוקל לבקש מביטוח לאומי לעצור את הקיצבה השישית עד לברור הענין
שאלתי אצל מי אוכל לברר את הסוגיה ?
בתודה מראש
שמעון
היתה לי ועדה רפואית עקב ההחמרה שהגשתי למשרד הביטחון בתאריך 12/7/11
ולפי הפרוטוקול שנשלח אלי הועדה קבעה 15% על חשבון השרות לצמיתות (30% שמתוכם הם מכירים רק ב15% ) ואין לי שום טענות לגבי ההחלטה
אלא שהיו"ר החליט להחזיר את התיק לועדה לשינוי סעיף (תיקון סופר) ב30/8/11
הייתה ועדה נוספת ונאמר לי שם שהם מתנצלים ושלא הייתי צריך להגיע כיון שזה רק תיקון קטן ואין שום שינוי באחוזים
אך מאז ועד היום עברו כבר יותר מ3 חודשים ועיין אין החלטה של קצין תגמולים
האם זה סביר שיקח כלכך המון זמן להחליט ?
משום מה יש בי החשש שהם מעקבים את התיק בכונה עד שאקבל 6 קיצבאות מביטוח לאומי ואז יאמרו לי שאין לי זכאות לתגמולים ולשאר הזכויות (ההכרה היא משנת 1995)
האם יכול להיות ? או שאני סתם חושש
מאוד מודה לכם
שמעון
קורא שתיק חוזר לוועדה מסיבות טכניות בלבד. הרשה לי להרגיע אותך, אני לא יודע האם התיק אצל קצין התגמולים, אבל ההשתהות של משרד הביטחון לצערי זה שכיח. אבל אין שום קשר בין ההחלטה של קצין הצגמולים לבין המל"ל. כלומר הם לא מעכבים אותך כלל. לא קיימת מגבלת 6 עודשים כפי שהסברתי כבר בשאלתך הקודמת.
בשלב זה התקשר למוקד וברר היכן נמצא התיק ומתי תקבל תשובה.
אלון אמיר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
שמעון אתה מסתמך על החוק הישן ואשר שונה. מגבלת ששת החודשים אינה רלוונטית.
כיום הבחירה בין זכויות תחשב אי הגשת תביעה נגד משרד הביטחון תוך פרק זמן של שלוש שנים ממועד הגשת התביעה לפי חוק הביטוח הלאומי.
לכן אין צורך בביטול הקצבה מהמלל.
בברכה
אלון אמיר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר