האם מישהו יודע מהו השכר הממוצא במשק ?מאחר ואני אמור לפרוש לגמלה בקרוב ואני בתקן של 4 שעות תט"ר , ולפי התקנות של משה"בט פנסיה לא נחשבת כהכנסה לצורך קבלת תג"מ מעל גיל 50 ומה אני אמור לעשות בנדון.
לא ברורה לי השאלה. על פי תיקון לתקנות התט"ר, מי שהיה בתט"ר חצי משרה לפחות חמש שנים לפני שפרש לפנסיה ימשיך לקבל תט"ר חצי משרה גם אחרי הפרישה לפנסיה. אמור להיות בנוסף לתגמול ולפנסיה חלקית אם יש. זוהי תקנה חדשה יחסית ואין לי מידע כיצד היא מיושמת במשרד הביטחון. לצורך קבלת תג"מ רמה 5 ותג"מ רמה 6 פנסיה בהחלט כן נחשבת הכנסה. מקווה שסייעתי. רינת
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
רינת שלום .
שאלתי התייחסה להוראת אגף השיקום מס 85.01 סעיף 27 תג"מ רמה 2 (תגמול מתבגר ) עקב פרישה מוקדמת מעבודה ,לכל הסעיף .
מאחר וצברתי נכסים ככל האדם כדין ומאחר ורעייתי מרוויחה יפה האם אגף השיקום מחשיב גם אותה במסגרת ההכנסות המשכורת הממוצעת במשק כפול 3 במקרה שלי מאחר והנני בעל משפחה עם ילדים עד גיל 21 .
והאם לאור השינויים שאת יודעת במקרה דנן הפנסיה שלי תחשב כן כהכנסה .
אודה לך.
בהמשך לשאלתי הקודמת אני הייתי בתטר מלא מספטמבר 05 ועד לפברואר 08 ומאז ועד היום תטר + 4 שעות עבודה ובשנת 2007 וועדת צר"מ קבעה לי אי כושר עבודה לצמיתות ולאחר מכן בקשתי לחזור לעבודה כי לא הייתה לי כל מסגרת שהיא.
איך עלי לנהוג בכדי שלא אפול בין הכיסאות.
אודה לך.
אני לא משוכנעת שהבנתי את השתלשלות העניינים שפירטת. יחד עם זאת, ובמלוא הזהירות אציין כי אם לא עבדת לפחות 5 שנים בתט"ר חצי משרה ופרשת באופן מלא מתוך עבודה במשרה מלאה, תגמול פרישה מוקדמת נראה נכון יותר עבורך. לקבלת התייחסות מדוייקת יותר עדיף לקיים התייעצות מסודרת. רינת
הכנסות בת הזוג לא אמורות להיות רלוונטיות. תגמול פרישה מוקדמת משולם בכפוף לתקרה, אשר כוללת גם את הפנסיה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר