שלום,
אבי נפטר לפני שבוע וחצי ממחלת הסרטן. הוא היה מוכר ל-100% נכות מצה"ל/משרד הביטחון.
הוא חלה ונפטר כתוצאה מאחת הסיבות שבגינה הוכר לנכותו זו.
ברצוני לדעת למה מוכרת כעת אימי, האם לאלמנת צה"ל או לאלמנת משרד הביטחון? כמו כן, למה זכאית כעת- הבנתי שהיא תהיה זכאית לתגמולים להם היה זכאי אבי במשך 36 חודשים, אך האם היא גם תהיה זכאית לפנסיה הצבאית באופן קבוע וללא הגבלה (אבי היה גמלאי צה"ל וקיבל מידי חודש פנסיה). כמו כן, במידה ואכן זכאית, האם הסכום משתנה כאשר עובדת (כרגע אינה מועסקת)?
בנוסף, האם עדין ישנה הזכות להחליף רכב מידי 3 וחצי שנים ללא מיסים?
שאלה נוספת ואחרונה היא בנושא לימודים. ידוע לי כי הייתי זכאית להנחה של 40% משכ"ל אוניברסיטאי. קראתי באינטרנט והבנתי שכל עוד לא התחלתי ללמוד טרם מותו של אבי אינני זכאית לכך. האם בתור יתומת צה"ל/בת לאלמנה שמוכרת לאחד מגורמי הביטחון אני עדין זכאית להנחה בשכ"ל? האם צריך לתבוע לכך?
אודה לעזרתך.
היי, אשמח לקבל תשובה.
תנחומי על פטירת אביך. אשתדל לענות לשאלותיך: בכל מקרה שנכה צה"ל נפטר יש זכאות לאלמנה להמשיך ולקבל את התגמולים שקיבל המנוח עובר לפטירתו לפי חוק הנכים. במקביל ניתן להגיש תביעה להכרה לפי חוק משפחות חיילם אם המנוח נפטר עקב נכותו המוכרת. אם תהיה הכרה לפי חוק משפחות חיילים תהיה אימך מוכרת כאלמנת צה"ל ותקבל זכויות מלאות. לא ניתן לקבל גם תגמול 36 חודש וגם תגמול כאלמנת צה"ל ובגין תקופת החפיפה יינתן התגמול הגבוה מבין השניים. הכרה של הילדים כיתומים והזכויות כנוסע מכך תלויה בגיל היתומים בעת שנפטר המנוח. אם תהיה הכרה כיתום צה"ל ניתן לקבל מימון אף גבוה מה- 40% שציינת. מומלץ להגיש תביעה להכרה לפי חוק משפחות חיילים ובהתאם להחלטה לבדוק באגף משפחות והנצחה לעניין הלימודים והרכב.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
תודה רבה על התשובה המקצועית!
רציתי לשאול בהקשר למה שאמרת "כרה של הילדים כיתומים והזכויות כנוסע מכך תלויה בגיל היתומים בעת שנפטר המנוח."
יש לי אחות קטנה בת 7, אני חיילת בת 20 ויש לי אח נוסף גדול בן 21 (כמעט 22).
למה ניתן להכיר אותנו ולאילו זכויות?
יז זכאות לתגמולים המשולמים לאמא עד גיל 21. לכל יתום בגילאים שהזכרת יש זכאות לסיוע בשיקום (מימון לימודים/עסק עצמאי) ומענק עם רכישת דירה/נישואין/הגעה לגיל 30 (מענק של למעלה מ 100,000 ש"ח לכל אחד). כ"כ זכות לטיפולים ותמיכה נפשית. יש זכויות נוספות - אלה המרכזיות. את כל הפרטים המדוייקים אפשר לקבל בלשכה או לעיין בהוראות אגף משפחות והנצחה המופיעות באתר האגף.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
גם אחי (שכבר מלאו לו 21 טרם פטירת אבינו) זכאי ללימודים? באתר של אגף משפחות והנצחה צוין שליתומים שטרם מלאו להם 21 יש זכאות למימון מלא של לימודים, אבל אין שום הסבר בנוגע לאלה שעברו את גיל 21 בעת הפטירה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר