בשנת 1999 נפצעתי בפה ובלסת באימון כושר צהלי. עברתי ניתוח והושתלה לי פלטינה בפנים. נקבעו לי אז 18 אחוזי נכות. עד היום אני סובל מכאבים עזים במקום הפלטינה, בעיקר בשינויי טמפרטורה.
יש בידי מסמכים רפואיים ממהלך האשפוז.
האם עדיין ניתן לתבוע פיצויים או הקלות כלשהן?
תודה על תשובתכם!
אם הבנתי נכון הגשת תביעה ואתה מוכר. אם אמנם כך כל שעליך לעשות כעת הוא להגיש בקשה לוע"ר חוזרת עקב החמרת מצב תוך צירוף מסמכים רפואיים עדכניים. טפסי וע"ר חוזרת ניתן להוריד מאתר אגף השיקום. בהצלחה. רינת
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
מגישים החמרה ולאחר מכן מערערים על הקביעה של הוועדה דלמאטה ואו תובעים תביעה חדשה שאין קשר בין הנכות הקיימת, המוכרת ולתביעה זו אבל מה היא רטרו אקטיבית בהרבה שנים לאחור כל העירעורים והתביעות למיניהם נירשמות בתאריך חדש למרות שהתביעה העיקרית הוכרה לפני הפסיקה של העליון ,לשאלה מה תקף התביעה שהוכרה והוגשה כלפיה החמרה לאחרקבל פסק הדין או התאריך החדש שבה קבעה הוועדה את קביעתה האחרונה ?
נניח וניפצעתי ביום כיפור 1973 הגשתי החמרה לפני כשנה ונידחיתי בכל הוועדות.איזה תאריך תקף הישן. בו הוכרתי בשנת 1973-4 או התאריך החדש בו ניכנסה הדחייה של ההחמרה לתוקף כלומר 2007
השאלה הייתה
מה קורה ואיזה תאריך תקף לצורך וותק במשהב"ט יש משמעות רבה אים הוכרתי בשנת 96 ואו לפני כן כל מה שביקשתי לדעת האים תאריך הפגימה בה הוכרתי כלומר 73-74 או בתאריך החדש שמופיעי בראש הפרוטוקול של הוועדה העליונה כלומר בשנת 2002
רינת
תודה על תשובתך!
אמנם קיבלתי הכרה כנכה, אך מעולם לא הגשתי כל תביעת פיצויים או משהו כזה. למעשה אין לי מושג מה מגיע לי. בקיצור - לא יצא לי כלום מזה עד היום. מהן בעצם הזכויות שלי, ומה אוכל לתבוע אם בכלל, במידה ואוכיח החמרה במצב. ועוד שאלה: אם אין החמרה, האם מגיע לי משהו?
תודה!
נכה "חדש" (הגשת תביעה אחרי 1.1.96) המוכר בדרגת נכות 18% צריך לקבל מענק חד פעמי של כ- 120,000 ש"ח (ערכים של היום), טיפול רפואי בקופ"ח, וניתן לפנות למשרד הביטחון אם חלה החמרה במצב. אם דרגת הנכות תעלה ל -20% ומעלה תהיה זכאי לתגמול חודשי (ייתכן שבקיזוז חלק מהמענק, תלוי מתי הוגשה התביעה) בגובה של כ- 35 ש"ח לכל % נכות שייקבע, טיפול רפואי באמצעות משרד הביטחון ועוד שורה של הטבות משתנות בהתאם לגובה וסוג הנכות. מקום שבו יש הכרה כנכה אי אפשר לתבוע פיצויים. לא קיבלת מענק חד פעמי? רינת
לרינת
תודה רבה על המענה!
לא קיבלתי מענק כי לא עשיתי עם זה כלום. אני יודע שזה נשמע מוזר אבל הייתי צעיר, ולא ממש נזקקתי לכסף. אולי הרגשתי שזה לא מגיע לי. היום אני מבין שזו היתה טעות מצדי לוותר על זכות שמגיעה לי בצדק ובחוק. השאלה אם לא מאוחר מדי להיזכר...
האם תוכלי להסביר את המשפט האחרון בתשובתך "מקום שבו יש הכרה כנכה אי אפשר לתבוע פיצויים".
אני מודה לך על התשובות, זה מאוד עוזר לי כי אני ממש לא בעניינים.
אם יש לך נכות מוכרת של 18% במשרד הביטחון אתה צריך לקבל את המענק. מציעה לך לברר את הסטטוס שלך דרך מוקד אגף השיקום 03-7776777. לגבי הערתי האחרונה: על פי חוק הנזיקין האזרחיים (אחריות המדינה) אירוע שנכנס בגדר חוק הנכים (כמו המקרה שלך כפי שציינת) - אי אפשר לתבוע בגינו את המדינה בנזיקין. הפתרון של המדינה אמור להיות דרך חוק הנכים ודרכו בלבד. אם יש לך תיק ותביעה מוכרת במשרד הביטחון אתה זכאי למענק וזכאי להגיש בקשה להחמרת מצב. רינת
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר