נפצעתי במהלך שירותי הצבאי, הגשתי תביעה נגד משרד הביטחון וקיבלתי לפני כשנה בערך 27 אחוזי נכות , לאחר התעייצות עם עו"ד נאמר לי על ידו שהאחוזים שקיבלתי אינם שווים כלל. מפני בכולל זה יצא 27% אך מפני שהיו מס סעיפים באחוזי נכות ובכל סעיף ניתן פחות מ10% ולכן אינו זכאי להטבות כלל.
הלכתי לרופא מומחה להתיעצות והוא קבע כי עלי לקבל 40% נכות. עירערתי עם העו"ד על ה27% נכות ובועדה הרפואית הנוספת נקבע לי 16%. מה אתם מעייצים לי לעשות ? האם שוב לפנות לעו"ד ? או שעלי לבצע ערעור מבלי לפנות לעו"ד? והאם מה שנאמר לי ע"י העו"ד שלי הוא נכון?
דרגת נכות של 27% מזכה בתגמולים, טיפול רפואי והטבות. יש הטבות התלויות בגובה הנכות ברכיבים מסויימים ואולי לכך התכוון עוה"ד בהתייחסותו. אחרי שהורידו את אחוזי הנכות, מומלץ להתייעץ עם עו"ד ללפני וועדה רפואית עליונה. שים לב שעליך להגיש ערעור ראשוני תוך 45 ימים מיום קבלת ההחלטה ולבקש תוספת זמן של 60 ימים להגשת נימוקים מפורטים. דרגת נכות של 16% אינה מזכה בתגמולים והטבות אם הגשת את התביעה הראשונית אחרי 1.1.96, אלא מזכים במענק חד פעמי בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
הינך חותם-עורכי הדין מחשבים את שכער הטירחה שלהם בין השאר גם על ההטבות שהינך תקבל כלומר-אים הינך זכאי לרעב רפואי כלשהו-תשלם עבור כך בנוסף לאחוזים ב-% נכות שעליהם התחייבתה לשלם במיקרה ועלו ה-%הנכות - יש לשים לב לנקודה אותה היזכרתי
למען השקיפות איני עורך דין -ואים אני נותן כאן קטע זה רק מניסיוני.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר