שלום אני נכה צה"ל 53% לצמיתות. סוף סוף החלטנו אני ואשתי להפסיק לשלם סכומים לא הגיוניים על שכירות ולקנות דירה בלי הון עצמי כאשר לקחנו בחשבון שהמענק הלוואה של משרד הבטחון יהיה בתור הון עצמי. אכן מצאנו דירה חדשה באחד הפרוייקטים בסכום של 1165000 ש"ח. התחלנו במשא ומתן עם הקבלן והבנקים. לאחר כל הבדיקות כולל אגף שיקום הגענו למצב כזה: הבנק אישר משכנתא של 878000 ש"ח וממשרד הבטחון מגיע לי הלוואה + מענק בסכום כולל של 290000 ש"ח כמובן אחרי כל האישורים = כל הסכום הנדרש ל"הגשמת חלום" של כל משפחה. הקבלן מהצד שלו מתעקש על תשלום של 10% לפחות מסכום הדירה על מנת לשחרר לי את החוזה. בבנק יש אישור למשכנתא אך הבנק לא יכול לתת את המשכנתא בלי החוזה. באגף השיקום גם כן לא מוכנים לתת לי את הכסף בלי החוזה והקבלה מהקבלן על תשלום ראשון. אין לי שום טענות לבנק או לקבלן. אבל איך אגף השיקום יכול לעשות כאלה דברים?! אני לא מנהל עסקים שיהיה לי הון עצמי אני סך הכל מקבל נצרך וזהו. והנצרך שלי + המשכורת של אשתי זה לא משהו שמספיק כדי לצבור הון עצמי . אנחנו כן יכולים לעמוד בתשלומים של המשכנתא ושל ההלוואה ממשרד הבטחון, אך הבעיה שמשרד הבטחון על מנת שישחרר את הכסף המגיע לי לדירה דורש חוזה ואת החוזה אני לא יכול לקבל מהקבלן אם לא שילמתי לפחות 10% מסכום הדירה.
זאת הבעיה שלי ואני מאמין של עוד הרבה מקופחים במדינה שלנו. אשמח לקבל תגובות תודה.
הפתרון נמצא אצל הקבלן אם חתמתם איתו על חוזה הוא חייב לתת לכם העתק מהחוזה, אם לא חתמתם איתו וזה מונע את החתימה הפתרון עדיין במגרש של הקבלן. אתה יכול הביא לקבלן אישור עקרוני לקבלת משכנתא מהבנק, וכן אישור מהרווחה על גובה המענק וההלוואה.
הסיבה שהפתרון נמצא אצל הקבלן היא שההלוואה מאגף השיקום מעוגנת בהוראה מחייבת ועל פיה אתה נדרש להמציא חוזה ואין מדובר בשיקול דעת של פקיד.
לעומת זאת הקבלן יכול להתגמש כול עוד תראה לו שיש לך מקורות כספיים אמינים, והתחייבות של משרד הביטחון יש לה ערך רב.
אלון אמיר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר