שלום רב
במהלך אימון במילואים עברתי תאונה ופרקתי את הכתף. לאחר בדיקות התברר שיש לי קרע גדול ועליי לעבור ניתוח שהחלמה ממנו לוקחות 4-6 חודשים.
מזה שנתיים וחצי אני עובד כמאבטח במקום הדורש כושר גופני גבוה ומאמץ אינטנסיבי.
לאחר חודש בר"מ 2 הועברתי לאגף השיקום במשרד הבטחון שם נאמר לי כי הם מכירים בהוצאות הטיפול שעליי לעבור אך לא מכירים בכך כי איני יכול לעבוד, זאת מכיוון שלפני 10 שנים (שנה לפני תחילת שירות החובה) פרקתי את הכתף וזוהי פציעת המשך כהגדרתם.
לא אכפת להם שלכתף לא נגרם נזק משמעותי מהפריקה לפני 10 שנים, ושהצבא מצא אותי כשיר וגייס אותי להיות לוחם ולעבור מסלול מלא. לאחר השירות הצבאי עברתי קורס מאבטחים מורכב ועשרות שעות קרב מגע במהלכם הפגיעה הישנה לא באה כלל לידי ביטוי.
מה עליי לעשות?
האם יכול להיות שאזרח שהלך לשירות מילואים בריא וחזר ממנו פצוע ללא יכולת לעבוד לא ייקבל קצבה עד להחלמה מהפציעה?
האם חייבים לקחת עו"ד כדי להתמודד עם המצב?
קצין תגמולים מחוייב לאשר טיפול רפואי לחייל משוחרר המגיש תביעה אולם אישור טיפול רפואי הוא בשיקול דעת. בדר"כ מאשרים זאת רק במקרים של חבלות וכאשר ההערכה היא שיש סיכוי גבוה להכרה. חשוב לציין שכאשר משולם תט"ר בזמן בירור תביעה ובסופו של דבר התביעה אינה מוכרת קצין תגמולים אמור לדרוש את התט"ר חזרה. אתה יכול לבקש החלטה לעניין זה ולערער לוועדת ערעורים או להמתין לחלטה בנוגע להכרה ואם תהיה הכרה לבקש בדיעבד את התט"ר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר