שלום רב,
עשיתי ניתוח לשחזור הרצועה הצולבת(ACL). הגשתי תביעה מיד לאחר הניתוח.
אני כ3 שבועות לאחר הניתוח, הניתוח ברוך השם עבר בהצלחה ומצבי משתפר מיום ליום. כמובן שעוד מוצב בפניי שיקום לא קל וכלל לא קצר של מספר חודשים.
רציתי לדעת האם אקבל מהתביעה אחוזי נכות מסויימים, אם כן כמה בערך ובכמה כסף זה עלול לזכות אותי(כמובן בערך, ברור לי שאתם לא יכולים לתת תשובות מדוייקות למקרים אלו).
תודה
דרגת הנכות תיקבע בהתאם למצב הברך אחרי הניתוח. לא ברור לי אם כבר הוכרת או בשלבי הכרה. שלבי ההכרה עצמם אורכים זמן וייתכן שתגיע לוועדה הרפואית כאשר אתה כבר אחרי תהליך השיקום, בעוד שהזכויות אמורות להינתן, ככלל, מיום הגשת התביעה. דרגת הנכות שאחרי הניתוח הינה גבוהה יותר, מטבע הדברים, ועשויה להגיע גם ל- 20% ו- 30% נכות אולם היא ניתנת לתקופה זמנית וקצרה של השיקום אחרי הניתוח. אם אתה מגיע לוועדה כשאתה כבר אחרי תהליך השיקום ומצבך יכול להיות אפילו 1% (אם הניתוח הצליח באופן מלא..). במצב כזה חשוב שתבקש מהוועדה הרפואית לקבוע נכות נפרדת לתקופת השיקום ונכות נפרדת לתקופה שאחרי תום השיקום. בצורה כזו תוכל למקסם את הזכויות שתקבל גם אם הנכות הגבוהה היא לתקופה קצרה. בהצלחה והחלמה מהירה...
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
את מדברת על ועדה רפואית של הצבא או זו של משרד הביטחון?
ואם כן, גם אם מקבלים אחוזי נכות זמנית, לכמה זמן זה? הרי שתקופת השיקום המוערכת לניתוח זה היא כחצי שנה. הניתוח אכן הצליח באופן מלא ברוך השם, אם כן לפי דברייך אני אמור לקבל אחוזי נכות ופיצויים משמעותיים רק לחצי השנה?
ובאשר לשאלתך, טרם הוכרה תביעתי.
התכוונתי לוועדה רפואית של משרד הביטחון. זמניות הנכות היא לי המצב הרפואי, התקדמות השיקום והצפי לשיפור נוסף. בדר"כ זמני ניתן לתקופה של 8 ח' עד שנה אחרי הניתוח. ציינתי שהנכות בתקופת השיקום צפויה להיות גבוהה יותר מזו שאחרי השיקום אולם הכל תלוי במצב הברך.
הבנתי,
הוועדה של משרד הביטחון נעשית בכל מקרה נכון?
לא קיימת אפשרות של קביעת אחוזים מסויימים ללא ועדה של משרד הביטחון?
הוועדה של משרד הביטחון תתקיים אם יוכח קשר סיבתי בין הפציעה לבין תנאי השירות. לא ניתן לקבוע נכות ללא וועדה רפואית
תודה רבה על הסבלנות, בהצלחה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר