חופשת מחלה לנכה. כי נודע לי כי אגף השיקום אוסר על רופאים
פסיכיאטריים מטפלים לתת אישורי מחלה. האם זה לא נוגד את החוקים-
ובמיוחד את חוק זכויות החולה הזכאי לקבל טיפול רפואי מלא כאשר
חלק מהטיפול זה המלצה וקביעת חופשת מחלה.
האם על דבר כזה- איך ניתן לטפל מבחינה משפטית, האם צריך עתירה מינהלית
או ועדת ערר?
תודה רבה מראש.
אני מסכימה איתך שהמלצות על חופשת מחלה הינן חלק מהטיפול, ואם הרופא המטפל אינו יכול לתת לך המלצות לחופשת מחלה אתה למעשה מטופל בחסר. אני לא מכירה הנחיה פורמלית כזו של אגף השיקום למומחים ויש מומחים שמטפלים מטעם משרד הביטחון ובהחלט ממליצים על חופשת מחלה בהתאם לעמדתם המקצועית.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
חופשת מחלה גם בניגוד לחוק זכויות החולה.
הועברה תלונה למשרד מבקר המדינה בעיניין הזה.
יש מכתב של פסיכיאטר שכותב שהנכה מצבו לא השתנה מהחודש הקודם
והוא זקוק לחודש ימי מחלה כפי שהיה בחודש הקודם. אבל מאחר ורופא מחוזי
לא שואל את הפסיכיאטר אם רצוי לתת לחולה חופשת מחלה אז הרופא כותב
במכתב כי מצב הרפואי של החולה לא השתנה אך אינו יכול לתת חופשת מחלה מחוסר סמכות.
המכתב הזה הועבר למשרד מבקר המדינה , ואני מאמין כי משרד מבקר המדינה
יטפל במקרה הזה ובמקרים דומים אחרים.
תודה רבה מראש לעו"ד רינת גולד גזית.
אני מיואש כבר הפסיכאטר רושם חופשת מחלה והרופא שהגיע לפני חצי שנה להיות רופא מחוזי היה לפני כן רופא ילדים ) לא מאשר לי את ההמלצה של מנהל המחלקה הפסיכאטרית שעובד עם משרד הביטחון אני מיואש אין לי כח למלחמות מה עושים? אבי אני נכה 76 אחוז ועדת כושר החליטה שאני יכול לעבוד 4 שעות ניסתי לעבוד במפעל מוגן וההמלצה של המפעל אחרי חודש שהמצבים הנפשים שלי קשים וניצפתי תוך כדי העבודה ללא ידעתי על ידיי מנהל המפעל והמדריך שבסכום שהם שלחו למשרד הביטחון אומר שהם לא רואים אותי משתלב בעבודה כל שהיא אותו מכתבים שלחו 2 הפסיכאטרים שאני במעקב אצלם כבר 7 שנים שלא ניתן לראות אותי משתלב בעבודה כל שהיא לעתיד הנצפה לעיין והם רופאים מומחים של משרד הביטחון ומה אני מקבל אחרי הוועדה של הצר"מ יכול לעבוד 4 שעות במקום ללא לחצים מה שגם הוועדה לא התיחסה כלל לנכות הפיזית שלי 20 אחוז ברך שמאל משרד הביטחון הצמיד לי שנה עובדת סוציאלית שמלווה אותי שנה שלמה 3 פעמים בשבוע ביקורי בית סידורים וכאלה אותו המלצה גם היא רשמה במכתב מפורט למשרד הביטחון והם מתעלמים מכל אותם המלצות של אותם מטפלים רופאים וכדומה הוועדות צר"מ נאמר לי באירגון שזה בכיס שלהם מה שהם רוצים הם עושים ברור אבל שמה שהם עושים ומחליטים זה לא לטובת הנכה העורכת דין שלי מערערת על ההחלטה השרירותית שלהם הם פשוט חלאות אדם מתנהגים כמו חברות ביטוח ולא מתיחסים כלל לנכים אשר נתנו את גופם ונפשם למדינה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר