שלום, יש לי כמה שאלות בנוגע לכל הנושא של הכרת משרד הבטחון.. נפצעתי במהלך מבצע עופרת יצוקה בשירות חובה ואני מוכר כנכה צהל מאז הפציעה עברתי מספר ועדות שקבעו בכל פעם באופן זמני נכות של 31 אחוזים כאשר 30 על הפציעה ביד ימין ועוד 2 על פגיעה בשמיעה.. לפני 4 חודשים בערך נערכה ועדה כדי לקבוע אחוזי נכות קבועים ופתאום הוחלט שאני זכאי ל10 אחוז בלבד וזאת מבלי שחל שום שינוי לטובה במצבה של היד. אני פונה לייעוץ מפני שכמה דברים אינם ברורים לי:
1. מדוע לא קיבלתי שום הסבר לקביעה מפתיעה כזו הרי ועדה שנערכה מס חודשים לפני הועדה הנ"ל קבעה %31 וכעבור 4 חודשים לא חל שום שינוי ולהיפך הקשיים שלי רק הלכו וגברו.
2. מה אפשר לעשות ולמי אפשר לפנות? אני כבר מיוצג על ידי עורך דין כרגע והיתי רוצה לקבל את היעוץ הנוסף ואולי להבין דברים שהוא אינו מסביר לי.
3. בקרוב אמורה להתקיים ועדת ערעור והשאלה שלי אם בדרך כלל קורים דברים לטובת הפצוע בועדות מסוג זה? אני מוכן להסביר בטלפון את פרטי הפציעה כדי להיכנס יותר לעובי הקורה.
4. אני מטופל כבר מעל שנתיים ביחידה לתגובות קרב תל השומר ולוקח תרופות באופן קבוע אך עדיין לא הוכרתי על "נפשי", קצת קשה לקבל תמונה ברורה ממשרד הבטחון לגבי ההליך ואני לא מבין בכלל מדוע אין התקדמות
אשמח לקבל תגובה במייל או בנייד ואם אפשר שיהיה בהקדם.
תודה מראש
לפני הועדה קבלת זימון וגם דף הסבר על הועדה. לוועדה צריך להתכונן ולהעביר לחברי הוועדה את המסרים הנכונים הנתמכים החומר רפואי, ועדיף מסמכים מעודכנים.
אל לך להתרכז בועדה הקודמת, אלה בערעור ולהתכונן יחד עם עוה"ד לקראת הועדה הבאה. אם עוה"ד מתמחה בתביעות נגד משרד הביטחון הוא ידע להגיב נכון ויוביל אותך לאחוזים שמגיעים לך.
לעניין תגובת הקרב אתה צריך לשאול את עורך הדין היכן עומדת התביעה שהגיש, בדרך כלל העניין מתמשך כנראה מתוך סברה כי מצבך ישתפר לאחר טיפול אך שנתיים הם זמן ארוך מספיק כדי שתגיע לוועדה רפואית.
אלון אמיר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר