מכובדיי
1. בשנת 2001 הוכרה נכותי בגין שמיעה 11% ובגינה קיבלתי סכום חד פעמי, 45,000 ש"ח.
2. בשנת 2007 הוכרה נכותי בגב ב- 2% ובגינה שולם לי ס"כ 22,000 ש"ח.
בסה"כ 13% נכות.
3. בשנת 2011 לאחר מאבק בבימ"ש שאישר בפשרה 75% על חשבון שרות בגין פגיעה נפשית (פוסט טראומה).
4. שימו לב , הוזמנתי לוועדה רפואית בה דנו שלושה רופאים ובלי לקבוע אחוזי נכות החזירו את הפרוטוקול לקצין תגמולים כאשר בהמלצתם "לאור ממצאי הועדה מומלץ להכיר בנכותו כגרימה ולא כהחרמה". הממונה על הועדה הרפואית החזיר לוועדה את החומר לדיון שיקבעו את אחוזי הנכות ולאחר מכן שאני אפנה אליו והוא ישקול זאת לאור המלצת הועדה.
5. הוועדה קבעה 20% נכות ומתוכם 15% על חשבון שירות. סה"כ 26%.
6. פניתי לקצין תגמולים לאור המלצת הועדה והיא אמרה לי שזה פסק דין של בימ"ש .שהושג לאחר פשרה ולא ניתן לשנות זאת
7. בימים אלה נאמר לי על ידי החשבות כי יופקד לחשבוני 3,400 ש"ח בלבד, זאת לאחר קיזוז התשלומים שקיבלתי בעבר. תביעתי בגין פגיעה נפשית היא 4 שנים בדיוק מהיום.
* האם ניתן לשנות את פסק הדין לאור האמור לעיל במידה וישנה הסכמה מצד קצין תגמולים?
* האם הסכום שקיבלתי לאחר קיזוז הוא סביר בהתחשב בכך שאת הסכום הראשוני קיבלתי ב-2001?
אודה לתשובתכם.
פס"ד שניתן בפשרה, הוא פס"ד דין לכל דבר כלומר הפסק חלוט ולא ניתן כמעט לעשות דבר אלה אם הפסק דין פוגע בתקנת הציבור, והושג במרמה. כלומר לא ניתן לשנות את פסק הדין גם אם קצין התגמולים מאוד רוצה.
לגבי הכספים שקבלת תשב עם עובדת הרווחה ותבקש הסבר לסכומים.
אלון אמיר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
שאלתי לסמכות הועדה הרפואית להכיר בגרימה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר