שלום רב,
בזמן שירותי הצבאי לא התגלה ואף לא נבדקה האופציה להימצאות סרטן, מייד עם שחרורי התגלה הסרטן. לא תבעתי את צה"ל במיידי, ואני רוצה לבדוק האם אני עדיין יכולה לעשות זאת ולהיות מוכרת כנכת צה"ל. השתחררתי מהצבא ב-2003.
תודה
עליך לעבור שני משוכות האחת היא האם את נכללת בהגדרה של חוק הנכים ותשובתי היא חיובית (כמובן בתנאי שאני מבין נכון את המצב), לעניין זה אני אפרט :
חוק הנכים (תגמולים ושיקום) קובע כי רשלנות רפואית בצבא הינה כזו אשר ארעה במהלך או עקב שירותו של חייל. חוסר אבחון או אבחון מאוחר של בעיה
רפואית הינו מחדל אשר עשוי להסב נזק רפואי חמור ובלתי הפיך. הרשלנות בהיבט זה משתרעת הן על סיבוך רפואי אשר נגרם עקב השירות בצבא והן על בעיה רפואית שאינה נובעת מתנאי השירות, אולם אי גילויה במועד והשהיית מתן טיפול נדרש הובילו להחרפתה עד גרימת נזק בלתי ניתן לריפוי או אובדן סיכויי החלמה.
המשוכה השניה היא היישנות. התיישנות בתביעות נגד משרד הביטחון לפי חוק הנכים היא 3 שנים, אולם ישנם חריגים לכך ולדעתי לפי הפסיקה את נכללת בחריג זה .
אלון אמיר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר