שלום רב
מבקש להעלות מקרה לחוות-דעתך האם נופל תחת הלכת דוקטורי .
במאי 2003 בוצע ניתוח בגופי , הוגשה תביעה לקצין התגמולים בפברואר 2004א.ועדה מדרג ראשון התכנסה במאי 2005 וקבעה נכות זמנית מיום הגשת התביעה, ( באותה תקופה חלו תקנות בנושא צלקות ישנות אשר לגביהם הוגשה עתירה של אנ"צ - תקנות תשס"ג -2003)
ב . בפברואר 2009 הופעתי בפני ועדה לנכות זמנית וב"ה עקב הטבה במצבי הרפואי , נקבעה לי נכות רק לצלקת ( ע"פ תקנות ששונו בעקבות עתירת אנ"צ - מבחנים התשס"ז 2007) שהיו נכונים למועד הבדיקה
ג. התקנות החדשות מפלות אותי מכיון שע"פ מצבי הרפואי , וזה גם מופיע במסמכים רפואיים , הצלקת בגב הינה מגרדת ומציקה , אורכה 7-10 ס"מ
ונקבע 1% , בעוד שבתקנות הישנות מופיע 5%
האים לאור מה שפרטטתי ישנו סיכוי לפתיחת ההליך מול |קת"ג לבחינה מחודשת.
אודה להתייחסותך
לא ברור משאלתך האם קבעו בדיון הראשון נכות לע צלקת וכמה קבעו. על פניו נראה שיש מקום להחיל את הלכת דוקטורי על המקרה שלך ואתה זכאי לדון על פי התקנות שהיו בתוקף בעת הוועדה הראשונה. יחד עם זאת, אם הצלקת גדולה, מגרדת ומציקה ייתכן שמגיעים לך 10% נכות לפי התקנות החדשות. לפי התקנות החדשות 1% נותנים כשהצלקת אינה מכערת ואינה מכאיבה. אם היא מכערת / מכאיבה (במקרה שלך מגרדת) זה יכול להגיע ל- 10%.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
שלום
תודה על תשובתך , מדובר על צלקת להוצאת שומה , תודה לאל מצבי טוב למעט הגירוד , בדיון הראשון קבעו נכות לא לצלקת אלא להוצאת שומה.
במידה ותשובתך עומדת בעינה , במה זה כרוך ובאיזה עליות מבחינתך.
האים מספיק רק להוציא אליהם פניה.
בתודה
שלום
רציתי להוסיף , האם במידה ויש עילה בנושא , אני אצרך להופיע שוב בפני וועדה , או שקת"ג יכול להפנות את התיק הרפואי לוועדה בלעדי
תודה
כדי להתייחס לגופו של עניין צריך לראות את כל החומר ואת הפרוטוקולים של הוועדות. אם הנכות היחידה שנשארה היא בגין הצלקת אין משמעות מעשית מבחינתך ל- 1% או 5% כיון ששניהם אינם מזכים בטיפול או מענק ומכיוון שפוטנציטל החמרה של הצלקת עצמה הוא זניח, לא בטוח שכדאי להשקיע בכך משאבים. כך או כך שינוי אחוזי נכות יחייב וועדה רפואית נוספת (לא ברור מהנתונים שמסרת אם אפשר לערער או צריך וועדה חוזרת) ובכל מקרה אין מדובר בתיקון שייעשה על ידי קצין תגמולים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר