שלום,רציתי לברר כמה פרטים לגבי ההכרה הרפואית שלי,אם תוכלו לעזור לי אודה לכם,אני חייל שמשרת בצבא הקבע,ב5.3.11 עברתי פריקת כתף ראשונה כשהייתי חייל בקבע,הפריקה הייתה המהלך חופשה בסופ"ש בכדורגל,נתנו לי גימלים ופטורים רלוונטיים,ב4.4 עברתי פריקת כתף נוספת בשל מעידה קלה והישענות על יד ימין,סופחתי לר"מ 2 וקבעו לי תאריך לניתוח ב1.6 בוולפסון דרך הפנייה צבאית עד כאן הכל בסדר,הבעיה היא שאני אמור להשתחרר ב 20.5 משירות קבע(קיצרתי שירות לפני הפציעה השחרור המקורי היה אמור להיות ב20.11.11) השאלה היא מי מכיר בי רפואית במהלך הניתוח ובשיקום הפיזיוטרפי והרפואי שניתן ,הם זה הצבא (שגם דרכו הייתה כל הפרוצדורה הרפואית לרבות קביעת הניתוח),או שזה קופ"ח שאני עובר אליה ברגע השחרור,או משה"בט איכשהו..
עליך להגיש תביעה נגד משרד הביטחון. מטרתה של התביעה בשלב זה היא קבלת טיפול רפואי מאגף השיקום של משרד הביטחון.
מאחר ופגיעתך הייתה בחופשה לא תקבל הכרה כנכה צה"ל אלה אם יקבעו לך 20 אחוזי נכות ומעלה.
שים לב כי גם אם לא תקבל הכרה אתה עדיין תקבל טיפול רפואי עד להחלטת קצין התגמולים בעינינך.
אלון אמיר עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
השאלה אם אפשר לתבוע את משהב"ט גם כאשר אני בקבע,כי הבנתי שמי שמבטח אותנו זה איילון,או שזה לא קשור? ואם כן תוך כמה זמן מרגע הגשת התביעה אני מקבל את הטיפול הרפואי מהם
באופן כללי מדובר בביטוח נכות צמיתה שנועד לתת פיצוי למבוטחים אשר מוכרת להם נכות פיזית או נפשית לצמיתות, הנובעת מאירוע תאונתי, חיצוני, בלתי צפוי וחד-פעמי. הביטוח אינו מכסה נכות לצמיתות שנגרמה תוך כדי ועקב השרות הצבאי ואשר הוכרה על פי חוק הנכים.
במקרה שלך עליך לדווח לאיילון על מקרה הביטוח כך תפוצה גם על ימי האישפוז ואם אגף השיקום לא יכיר בנכות אם תהיה לך, אז איילון יפצו אותך בהתאם לפוליסת הביטוח.
סביר להניח שאת הפיצוי לנכות ככל שתהיה יכסו איילון אבל אין זה מונע ממך להגיש תביעה נגד משרד הביטחון.
אלון אמיר, עו"ד
תשומת הלב שחבלה בחופשה מוכרת (מדרגת נכות 20% ומעלה) רק לגבי חיילים בחובה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר