שלום,
שירתתי שירות קרבי פעיל כשנתיים וכיום אני בשל"ת (לקראת סיום).
בעת שירותי ניזוקתי בכפות רגליים (כאבים) ובעקבות תרגיל מסויים נפגעו אוזניי ועד היום יש לי ציפצופים מטרידים מאוד באזניים.
תוך כדי השירות התחלתי בטיפולים בבעיות אלו (תוך הסחבת המוכרת היטב לחיילים הקרביים), אולם כאשר יצאתי לקורס מפקדים נאלצתי בתמימותי לסגור את ההפניות על מנת לצאת לקורס וכך קרה שעד היום לא קיבלתי טיפול ומענה.
היום אני סובל מהרגליים במידה מסויימת ומהאוזניים לא פחות.
האם כיום (שאני כבר לא בשירות פעיל) אני זכאי לטיפול ממומן ע"י הצבא ואם כן כיצד אני מממש אותו? והאם שייך כאן פיצוי כלשהו?
תודה!
אני מבין שאתה שייך לישיבת הסדר, למעשה כיום אתה אזרח למעט במקרים ספציפים כמו יציאה למלחמה שאז אתה חוזר לשרות.
ההליך הנכון הוא להגיש תביעה להכרה ממשרד הביטחון, על מנת שתוכל לקבל טיפול רפואי ופיצוי ממשרד הביטחון.
הבעיות הרפואיות שציינת צריכות להיות עקב השירות הצבאי.
מיום קבלת התביעה במשרד הביטחון תהיה זכאי לטיפול ע"י אגף השיקום של משרד הביטחון עד לבירור התביעה.
אלון אמיר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
נכון אני בהסדר (למרות שגם לנח"ל יש שנת של"ת) וכבר הספקתי לעשות מילואים פעמיים.
כמובן שהפגיעות נעשו בצבא ואף התחלתי טיפול בצבא אלא שכמו שציינתי- סגרו לי את התיקים והופסק הטיפול על מנת שאוכל לצאת לקורס מכי"ם ולאחר מכן לא חודש דבר.
אז איך אני ניגש לכל זה והאם כל הסיפור הזה משתלם לי כלכלית? (שירותי עו"ד וכל זה לא יעלו יותר? ואם התביעה לא תצליח?) כמו שאתה בטח רואה אין לי ניסיון משפטי :) תודה רבה!
ראשית אסוף את כל החומר הרפואי הרלוומטי תיעוד ריפואי מתקופת השרות בהחלט יעזור לקיצור התהליך בהמשך.
בשלב השני כדאי לך להתייעץ עם עו"ד שעוסק בתחום וקרוב לאזור מגוריך. כדאי להשקיע בפגישת ייעוץ, עלותה נמוכה אם בכלל, ובסופה תדע אם כדאי לך להגיש תביעה באמצעות עו"ד, כך גם תוכל לגבש החלטה שקולה.
ככל שעוה"ד יעריך כי ישנו סיכוי לנכות אז בודאי שהתועלת שתצמח לך תהיה גבוהה מהעלות,
אלון אמיר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר