בגלל חבלת ראש וזעזוע מוח נגרם לי לפחות קיבלתי נכות נפשית של 10% אשר בסעיף הליקוי כתוב על הנכות "הגבלה בינונית בכושר העבודה" אני מבין שהגבלה בינונית זו הגבלה אמצעית דהיינו אני יכול לעבוד רק חצי משרה אבל אגף השיקום סובר כי רק בגלל שיש לי 10% נכות נפשית אז אני לא זכאי בכלל לתגמול עבור אובדן כושר עבודה אפילו של 10%. כידוע לי נכי תאונות דרכים מקבלים על נכות תפקודית של 10% גם תשלום עבור אובדן כושר עבודה בשיעור של 10% אם יש נכות תיפקודית של 10%.
עכשיו פה אגף השיקום אומר- שבגלל שה-10% זה נכות נמוכה אזה לנכה לא מגיע כל תשלום עבור אובדן כושר עבודה.
האם זה נכון? לי נראה שזה לא הגיוני ולא מתקבל על הדעת.
תודה רבה מראש.
חוק הפיצויים לנפגעי תואונות דרכים אינו דומה לחוק הנכים, שיטת הפיצוי היא שונה בכל אחד מחוקים אלה.
הביטוי נכות תפקודית מתאים לחוק הפלת"ד וכן מתייחס לכושר עבודה, לעומת זאת בתקנות הנכים אחוזי הנכות מתורגמים לתגמול המחושב לפי משכורת עובד מדינה שדרגת משכורתו היא 17, כלומר התגמול מגלם את אובדן כושר העבודה באופן יחסי ככל שאחוזי הנכות גבוהים התגמול גדל. לא תמיד זה הוגן כך למשל פסנתרן שאיבד את אצבעו לפי תקנות הנכים היה זכאי לתגמול מועט ואילו לפי חוק הפלת"ד היה מקבל פיצוי גבוה במיוחד, כמו כן התגמול או הפיצוי דורש לפחות 10 אחוזי נכות לפי חוק הנכים.
לעיתים נכה צה"ל אינו מסוגל לעבודה והוא מקבל קצבאות כגון תג"מ, ונצרך אך אין זה מתייחס אליך.
אין צדק מוחלט כפי שאתה מבין אך עבור בעלי האחוזים הגבוהים המצב הוא טוב בייחס לנכים שאינם נכי צה"ל.
אלון אמיר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר