שלום
מקריאת התקנה 43.05 מובהר שקיימים קטוגוריות שונות של נכים שזכאים לתגמול תט"ר, וכל קטוגריה זכאית לתשלום שונה.
עולה שאלה מה נדין במידה ונכה נמצא בטיפול רפואי וקיים אישור מחלה מהרופא בלשכה, אבל הנכה אינו עובד באופן כללי והינו מובטל מעבודה ובנוסף אינו מקבל דמי אבטלה
האים אזי כן מגיע לו לקבל תט"ר?
האים התנאי לקבלת התט"ר הינו תנאי משולב רפואי+ תעסוקתי?
או מספיק רק רפואי ?
להתייחסותך אודה
בהקשר תט"ר יש שני שלבים - שלב ראשון הוא שלב עצם הזכאות לתט"ר. הדבר מסור להחלטת הרופא המוסמך בלשכה. אם הוא קובע כי הנכה אינו מסוגל לעבוד בגלל (טיפולים) עקב נכותו המוכרת הוא מאשר תט"ר שהיא כמו "חופשת מחלה". השאלה השניה היא גובה התט"ר שישולם. לנכה שאינו עובד ויש לו אישור מהרופר לתט"ר ישולם סכום קבוע העומד על כ 5000 ש"ח בממוצע (משתנה אם מדובר בנכה נשוי + או רווק). אם הנכה עבד לפני שיצא לחופשת מחלה הוא אמור לקבל תט"ר בגובה ממוצע 3 המשכורות האחרונות שלו + התגמול הבסיסי (נחשב "נכה משוקם").
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
שלום
הנני נמצא בשלב הזכאות הבסיסית לתט"ר קרי יש לי אישור מרופא המוסמך לימי מחלה , עקב טיפולים בים- המלח.
אבל מה עובדת השיקום מבקשת 3 תלושים אחרונים שאין ברשותי , מכיון שהנני מובטל ( לא מרצון ) .
אנני שואל על גובה התט"ר אלא על עצם הזאות הבסיסית
דרך אגב
עפ"י הגדרת משהב"ט הנני נחשב נכה משוקם מהסיבות :
א. יש לי תואר אקדמאי , וקורסי הכשרה שונים
ב. יש לי מקור הכנסה קבוע - פנסיה צהלית הופרשתי רפואית
להתיחסותך אודה
לצורך תקנות התט"ר אתה לא נחשב נכה משוקם - זו הגדרה נפרדת. אם אתה מקבל פנסיה ואתה יוצא לטיפולים בים המלח אין זכאות לתט"ר הנסיבות אלה.
שלום
פס"ד שניתן 12.12.2010 _ו"ע 15592-02-10 גולדשטיין נגד קת"ג , עמוד 3 סעיף ג מופיע " מי שהיה נכה משוקם טרם זכאותו לתגמול תקנה 14 אא3 , ישנה התייחסות בתקנות התט"ר , כך שלא מובנית תשובתךץ
בנוסף מה עניין לפנסיה, פנסיה הינה זכות סוציאלית של העובד ולא צודק שתבוא במניין ההתחשבנות.
בנוסף דברייף האחרונים סותרים את דברייך הקודמים , כאשר ציינת שני שלבים, השלב הראשון מסור לידי הרופא בלשכה , וישנה החלטה שלו ( אישור חופשת מחלה ).
אנני מצליח לעבור את המשוכה הראשונה ושוב מהסיבה שאנני עובד , והתנאי לקביעתם שאני צריך לעבוד.
לגבי גובה התט"ר אני מאמין לאור פס"ד שצויין ובתקווה שאעבור את התנאי הראשון בעז"ה שלא תהיה בעיה
האים לדעתך את יכולה להרים את הכפפה כמובן עין העליות הכספיות
להתיחסותך אודה
הרופא אמור לאשר חופשת מחלה כאשר נכה נמצא בטיפולים עקב נכותו המוכרת אבל אופן ביצוע התשלום לא נעשה על ידי הרופא אלא על ידי קצין תגמולים. תקנה 14 א (א)(3) מתייחסת לנכה שעבד ב- 3 החודשים שלפני ההיזקקות לתט"ר, ואז הוא נחשב "נכה משוקם" לצורך חישוב התט"ר. במקרה כזה הוא מקבל תט"ר לפי המשכורת שלו לפני ההיזקקות בנוסף לתגמול החודשי. אם הבנתי נכון לא עבדת סמוך לפני ההיזקקות לתט"ר ולכן אינך עונה להגשרה של נכה משוקם לצורך התט"ר. לפי הוראות התקנות, בנסיבות שתיארת יש קיזוז של פנסיות ומכאן התייחסותי לעניין זה.
אבקש להוסיף עוד לדברים שנאמרו :
הוראה 43.05 סעיפים 30-46 דנה בסטטוס הנכה שנזקק , אבל אינה מבחינה בנכה מובטל לאורך זמן , למשל מעל חצי שנה והלאה
לבחינתך ולתשובתך אודה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר