שלום.
בתי אמורה להשתחרר בחודש אפריל.
בתי התגייסה עם פרופיל 97 עברה טירונות ולאחר מכן אותרה כמתאימה לקורס מכי"ם ,ביולי 2009 החלה ההכנה וזה כרך במאמץ פיזי רב ,עמידה על הרגלים שעות רבות זחילות וריצות למרחקים ארוכים בתנאים לא תנאים.
עקב המאמצים הרבים והגופניים תוך כדי היא נאלצה לפנות לרופא צבאי בידיעת המפקדים שלה עקב כאבים ברגלים ,ובסיום ההכנה היא לא יכלה להמשיך לקורס הנ"ל.יש לציין שלדבריה אופי ההכנה היה ללא מאמן כושר קרבי מוסמך והיה על דעת סגל ההכנה של בוגרי הקורס הקודם.
לאחר תקופה החלה בקורס חדש ושובצה באחד הגדודים במחסומים בעוטף איו"ש.
התפקיד היה במשמרות של 8-12 שעות יום לילה ועקב בחוסר סד"כ היא גם נאלצה לאייש גם 14 שעות כשלגופה אפוד מגן קרמי + אם 16 כ12 ק"ג לגופה.
כחודש לאחר התחלת התפקיד החדש היא התחילה להתלונן על כאבים עזים ברגלה
בפני המפקדים שלה ולמרות זאת היא נאלצה להמשיך בשגרה ללא מענה רפואי מקצועי. רק לאחר שהתחילה לסרב פקודות !בטענה של כאבים ועל כך לא נשפטה היא נשלחה לרופא שבדק אותה באופן שטחי ובטענה שגם הוא סובל מכאבים,נתן לה טיפול תרופתי נגד כאבים ולא מצא לנכון להפנות אותה לרופא מומחה.
מאחר והטיפול לא עזר היא חזרה אליו מספר פעמים התיחסותו הייתה מזלזלת ובצעקות ואפילו לא טרח לתעד חלק מהביקורים ותמיד היה בצעקות.
לאחר כ7 חודשים היא פנתה לב"ח באופן עצמאי לרופא אורטופד ששמע את תלונתה התייחס ברצינות ושלח אותה לסדרת צילומים ובדיקות והממצא היה שבר של רסיס בקרסול וצצטה שהתפתחה מכך ,ובתי נאלצה לפני כחודשיים לעבור ניתוח ,ולאחר כחודש מהניתוח מאחר שהכאבים לא עברו גבסו את רגל והיא התחילה לקבל זריקות קלקסן לדילול הדם וזה כנראה מקובל היום ולאחר כשבוע קבלה קוצר נשימה
ונכנסה לחרדה לא היה לה אויר ולאחר בדיקה אחד מתופעות הלוואי מהחומר הוא בדרכי הנשימה כמובן שזה הופסק ואלצנו לפנות פרטי לרופא מומחה שאיתר מייד את מה שחששנו מפניו ואנחנו בתהליך הדרגתי
כעט בתי מחכה להמשך טיפול .
שאלתי ,
א. האם אני יכול למנוע מצה"ל את שחרורה לאור המצב שנקלעה
ב. האם אני יכול להגיש תביעה בהכרה לאור כל המחדל שנגרם לה ?
ג .עליי לציין שיש ברשותי הצהרות מחברותיה מאחר והכירו את המצב
ד. האם אני יכול לעשות זאת דרך ר"מ 2
ה. מה עליי לעשות בנוסף.
אודה על ההתיחסות
כדי שביתך תקבל טיפול הולם עליה להגיש תביעה נגד משרד הביטחון, את הטיפול הרפואי היא תקבל מאגף השיקום ולא מצה"ל לאחר הגשת התביעה.
בקשר לר"מ 2 זו אפשרות, אני באופן אישי מעדיף שעו"ד יגיש את התביעה משום שלכל מילה שנכתבת יש משמעות לגבי התביעה, והדבר נכון בעיקר בתביעה שהיא מורכבת.
ההייתי מציע שתפנה לעו"ד שעוסק בתחום ונמצא באזור מגוריך ותתייעץ איתו טרם הגשת התביעה .
אלון אמיר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר