שלום רב,
בעלי נפצע לפני כשנתיים במהלך פעילות במילואים והוכר כנכה ע"י משרד הביטחון. מאז השתנה מאוד בהתנהלותו מול המשפחה עד כדי הפסקת מזונות ובקשה לגירושין מצידו. האם כאישתו/גרושתו לעתיד יש לי עילה לתביעה של משרד הביטחון?
תודה.
ככלל אין עילת תביעה ישירה בנסיבות שתיארת אולם על פי סעיף 39 לחוק הנכים, אם נכה צה"ל אינו משלם למי שהוא חייב במזונותיו קצין תגמולים מוסמך לשלם חלק מהתגמול ישירות למי שהנכה חייב במזונותיו. בפרקטיקה זה נעשה בדרך כלל בכפוף לצו מזונות.
האם בעלך הגיש תביעה והוכר על מצב נפשי? האם ניסיתם לקבל טיפול זוגי באמצעות משרד הביטחון? כדאי לבדוק - ייתכן שיש לכם זכאות וניתן יהיה למנוע התדרדרות נוספת. רינת
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
אני לא מכירה את סעיף 39, היכן אני יכולה לקרוא את זה?
ככלל מעבר להגשת התביעות של כל אחד מן הצדדים טרם סוכם משהו, או הוזמנו לבית משפט. בפועל אנחנו מנותקים (אני והילדים) מכל אספקה כלכלית. הוא לא הוכר על מצב נפשי, ההיפך הוא, הוא מכחיש שינוי נפשי (גם אם מטעמים של עבודה) ניסינו לקבל טיפול זוגי שעלה על שרטון והפך להיות מהר מאוד נסיון לגישור שאף הוא לא צלח. כך או אחרת, לי אישית אין גישה ישירה למשרד הביטחון, מעולם לא פתחו בפניי דלת כלשהי. האם יש לי זכויות כלשהן לפנות למישהו, אם כן למי?
תודה.
צרי עימי קשר דרך האתר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר