שלום לכולם,
ברצוני לברר לפני שנה הגשתי תביעה לקצין תגמולים באמצעות עו"ד לגבי פציעה בצבא בגב התחתון שמזה נהיה לי פריצת דיסק שלוחץ על שורש ופגע לי ברגליים בגלל זה לפני שבוע לא יכולתי יותר לסבול את הכאב, עברתי ניתוח קיבוע עמוד שדרה מותני כרגע, בבית על כסא גלגלים ומתחיל להשתקם.
לפני שלוש חודשים הכירו בי כנכה צה"ל אך הם רוצים לתת לי רק 50% מכל החלטה שתתקבל לגבי אחוזי נכות. בגלל שיש לי עדות שהייתי שנה לפני הצבא אצל רופא משפחה והתלוננתי על כאב גב וזהו ולא יותר מזה. כרגע אני ממתין להחלטת הוועדה לגבי אחוזי נכות. רציתי לברר היום יש לי הוצאות בגלל הניתוח כמו גם הוצאה של הניתוח עצמו כי עשיתי אותו באסותא, משכורת אני לא מקבל, קניתי מיטה אורטופדית, ועוד הוצאות שוטפות, האם אני זכאי למקדמות? או יכול בכלל לבקש?, ההוצאות יקרות ואני בקושי מצליח להסתדר כלכלית כמו גם ההורים שלי.
בתודה מראש,
אלירן
אני מניחה ששקלת עם עוה"ד אפשרות ערעור לבימ"ש לעניין ההכרה בהחמרה ולא גרימה ולא אתייחס להיבט זה. אם דרגת הנכות המוכרת שלך (לא הנכות הכוללת אלא מחצית מהנכות הכוללת שתיקבע על ידי וועדה רפואית) תהיה 20% לפחות תהיה זכאי לטיפול רפואי מלא בנכות המוכרת ואז תוכל לקבל החזר הוצאות ניתוח, תט"ר (בכפוף לאישורים רפואיים). הטבות רפואיות, להבדיל מטיפול רפואי, ניתנות לפי דרגת הנכות המוכרת ולא לפי דרגת הנכות הכוללת. תרגיש טוב, רינת
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר