שלום,
בתחילת שירות החובה שלי גוייסתי לחיל האוויר ביצעתי קורס בטכני של חיל האויר כ מחמש מטוסי F16 במהלך הקורס מבצעים בדיקות שמיעה לחיילים ומוודאים שהיא אכן תקינה , לאחר מכן נשלחתי לבסיס הקבע שלי שם עבדתי במגע ישיר עם מטוסים מונעים וכן בנקודת ההזנקה שלהם להמראה , זכור לי מקרה מבצעי אחד שבו באזעקת פתע הזנקתי מטוס להמראה ללא אטמי אוזניים , משם חלה הדרדרות בשמיעתי ובדיקה השגרתית הקבועה פסלו אותי ממקצועי ואף הורידו לי פרופיל , לאחר מכן שירתתי כ 7 שנים בקבע והשתחררתי , טרם שחרורי השגתי את המסמכים הרפואים של בדיקות השמיעה במהלך שרותי וכן הוועדות אשר עברתי , נכון לעכשיו המצב עוד סביר אך אני מרגיש כי המצב הולך ומדרדר מבחינה השמיעה האם יש לי עליה לפניה והכרה על כך?
תודה
אם יש תיעוד של ירידה בשמיעה סמוך לחשיפה לרעש יש על פניו עילה. יחד עם זאת חשוב לדעת שככלל מוכרת השפעה של חשיפה לרעש עד שנה אחרי תום חשיפה לרעש כך שהתדרדרות בשמיעה אחרי שנה מתום חשיפה לרעש אינה מוכרת. כ"כ לא ברור האם חלפו 3 שנים ממועד השחרור והאם התביעה התיישנה וצריך "חבלה רשומה".
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר