שלום שמי לידור ואני חייל ולפני קצת יותר מחודש נסעתי באוטובוס של חברת אגד לבסיס שלי. במהלךם הנסיעה עמדתי וככה פתאום משום מקום האוטובוס התלנגש במכונית ואני עפתי קדימה ושברתי את היד. בדיעבד התגלה לפי עידויות שהנהג עבר באדום וזה מה שגרם לתאונה. השבר היה חמור מהרגיל ונאלצתי לעבור ניתוח בו שמו לי פלטינות בעצם כדי לעזור לה להתאחות. כמובן שמיידית עברתי מהיחידה שלי לרמ 2 והם מטפלים בתיק הרפואי שלי הטיפולים והכל. מסתבר שבעוד חודש הם מתכננים לשחרר אותי מהצבא לחצי שנה על פרופיל זמני של 24 רפואי. זאת אומרת שבתקופה הזאת אני אזרח לכל דבר ואפילו צריך להירשם בקופ"ח אזרחית ואמרו לי שאם אני רוצה לתבוע את צה"ל להכרה רפואית בזמן שהותי באזרחות( זאת אומרת שכל הטיפולים ההמשכיים של היד יממונו ע"י משרד הביטחון) אני צריך לחתום על מסמך לפיו אסור לי לתבוע שום גורם אחר מלבד משרד הביטחון. וכמובן שלא חתמתי כי לנגד עיניי עומדת התביעה של חברת אגד. השאלה שלי מה כדאי לי לעשות? מותר להם לשחרר אותי לפני שהם סיפקו לי את כל הטיפולים הנדרשים ליד? את מי עדיף לתבוע במקרה הזה? כמובן שבהקדם אני ייפגש עם עורך דין בעניין אבל חשוב לי לשמוע חוות דעת פה לפני.
נראה כ בנסיבות המקרה יש לך עילת תביעה גם לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים וגם לפי חוק הנכים. הכלל הוא שניתן לתבוע לפי שני החוקים אבל לא לגבות לפי שני החוקים. בדר"כ מתחילים בתביעה לפי חוק הנכים, ומקבלים באופן מיידי המשך טיפולים רפואיים. במקביל ניתן לתבוע בנזיקין אולם אם תחליט בסופו של דבר לקבל את הפיצוי בנזיקין תידרש להחזיר למשרד הביטחון את עלות כל הטיפולים והסיוע שקיבלת ממשרד הביטחון. כדאי להתייעץ עם עו"ד המתמחה בנזיקין וגם לפי חוק הנכים כדי להחליט היכן כדאי יותר לקבל זכויות בסופו של דבר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר