שלום לכם,
לפני שנה נפצעתי בעת שירותי הצבאי,עברתי ניתוח בברך על חשבון הצבא, ושוחררתי זמנית לשנה.
ועדה של משהב"ט קבעה 10% זמנית.
לצערי,התברר לי כי אני צריך לעבור עוד ניתוח בברך, מכיון שהניתוח הראשון לא הצליח. ערערתי בועדה עליונה לכדי שאקבל לפחות 20% בכדי שהניתוח וההוצאות סביבו, יהיו על חשבון משבה"ט ולא על חשבוני. טרם קיבלתי את הפרוטוקול, הוא מתעקב אי שם, ולכן בשיחתי עם אגף שיקום נאמר לי שהחלטת הועדה עליונה היא לקבל את ההחלטה של הועדה המחוזית.
האם זה הגיוני שאשלם על ניתוח שברור לכל הדעות, גם למשהב"ט, שהוא עקב שירותי הצבאי. זה נראה לי פשוט לא הגיוני שאעבור ניתוח וכל ההוצאות יהיו על חשבוני?!
התוצאה אכן בלתי סבירה ואף מקוממת. התשובה של משרד הביטחון לכך תהיה שאתה יכול לעבור את הניתוח דרך קופ"ח ולא מדובר בהכרח במימון עצמי של הניתוח. ככלל ניתן להגיש ערעור על החלטת ועדה רפואית עליונה לבימ"ש מחוזי (תוך 45 יום מקבלת ההחלטה) ובנקודה משפטית. יש פסיקה הקושרת בין צורך בניתוח וגובה דרגת נכות באופן שמועמדות לניתוח מחייב קביעת נכות משמעותית אולם שם דובר היה על מי שקיבל 1% נכות ולא 10% נכות. כך או כך, אתה יכול להגיש בקשה לוועדה רפואית חוזרת מיד אחרי הניתוח, ועדה אשר תבדוק את מצבך אחרי הניתוח (ואחרי שחלפה חצי שנה מהוועדה האחרונה), סביר להניח שאז תעלה את דרגת הנכות (לפחות באופן זמני בשל מצב אחרי ניתוח) ותוכל לקבל תט"ר ("חופשת מחלה") לתקופת השיקום ואולי אף לבקש באופן חריג מימון של הניתוח. בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר