אני חייל בשרות חובה לקראת שחרור. אני כמו כן כדורגלן.
במהלך משחק נפצעתי ואובחן אצלי קרע ברצועה הצולבת הקדמית. טופלתי ונותחתי ע"ח צהל. כעת עליי לבחור בין אם לתבוע את משהב"ט או את הביטוח של הכדורגל. שאלתי היא, במידה ואני בוחר לתבוע את משהב"ט, האם אקבל בתגמולים את כל המשכורות שעוד נותרו לי בחוזה עם הקבוצה והאם בקביעת אחוזי הנכות הזמניים מתייחסים לעבודה שעבדתי טרם בפציעה והאם יש בעבור זה פיצוי כספי. כי אם כן אז אני נחשב לאובדן כושר עבודה זמני מלא.
לגבי אחוזי נכות קבועים הבנתי את החלוקה אך האם גם פה ישנה התחשבות בסוג העבודה בה עבדתי טרם הפציעה?
אני מבינה שנפגעת בחופשה בעת משחק כדורגל. אם אמנם כך הטיפול בך על ידי קצין תגמולים אמור להיות לפי חוק התגמולים (חבלה שלא בעת מילוי תפקיד) אולם חוק זה מחריג פגיעה במסגרת "עיסוק או פעילות ספורטיבית שנהוג לקבל בעבורם תמורה בין אם בכסף ובין בשווה כסף..." - שים לב לנקודה זו. לשלאתך - משרד הביטחון לא ישדלם את המשכורות שעוד נותרו לך בחוזה ובקסיעת גובה הנכות אל יתחשב בעובדה שעבדת טרם הפציעה. הזכויות לפי חוק הנכים אינן פיצוי נזיקי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
אם הבנתי אותך נכון, למעשה אינני זכאי לפיצויים כספיים ממשרד הביטחון בעקבות כך שנפצעתי שלא בעת מילוי תפקיד. אגב, זה משנה אם הפציעה קרתה במוצאי שבת?, כי זה נחשב כביכול שהייתי ב"חופשה מאושרת" בעת הפציעה.
שאלתי היא אם כן, אם משרד הביטחון לא מכיר במישהו שנפצע במקום עבודה מבחינת תגמולים, מדוע אני חייב לבחור בין אם לתבוע את משהב"ט או את הביטוח של הכדורגל?
ובעקבות מה שאמרת, האם יש לי את האפשרות לקבל את שאר המשכורות שנשארו לי בחוזה מהקבוצה עצמה או שזו הפרה של "בחירה בזכויות " ?
ברצוני להבין שאם אני החלטתי להמשיך ולתבוע את משהב"ט, עדיין אוכל לפחות לקבל את שאר המשכורות שמגיעות לי ע"פ החוזה שכן זה מקום עבודתי, ולא יעלה על הדעת שבעקבות הפציעה, שהיא מאוקטובר עד יוני לפחות כולל שיקום, אשאר כל אותו הזמן ללא שכר, שכן זו פרנסתי היחידה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר