עד תוספת 50% ואם הנכות מפריעה לנכה לחזור לעבודה כפי שעבד מקודם, למשל אם היה פרופסור או רופא ולא יכול לעבוד במקצוע.
בגלל שקרתי שנכות מוגדרת כפחיתות הכושר לעשות פעוליה רגילה- אז הפרופסור בגלל נכותו לא יכול לעשות את הפעולות הרגילות שעסק בהם כמו התרכזות במתן הרצאות.
אז אם נכות הרפואית למשל לפי המבחנים לקביעת דרגת נכות נקבעה ל-50% אבל הנכות כפחיתות הכושר לעשות פעולה רגילה שאותה עשה הפרופסור היא נניח שהפרופסור איבד יכולתו לגמרי לתת הרצאות (ואז צריך לתת לו 100%) בגלל שאיבד יכולתו לגמרי לתת הרצאות ) (או שהוא יכול לעבוד בעבודות שיקום ששם מרויחים פרוטות) האם לפי תקנה 15 בביטו הלאומי אפשר לטעון בועדה הרפואית באגף השיקום כי הנכות של ה-50% הרפואית אינה משקפת את ירידת הכושר לפעול ולכן לפחות מגיע תוספת של 50% בנכות הרפואית והועדה תיתן 75% נכות רפואית לפרופסור.
כלומר אם זה יגיע לבית משפט מחוזי עיניין כזה--האם בית משפט יפסוק להפעיל תקנה 15 גם לפי חוק הנכים-גם כאשר הסיבה היא למנוע הפליה בין נכה לנכה.
מה דעתכם?
אין מקבילה לתקנה 15 של ביטוח לאומי בוועדות הרפואיות של משרד הביטחון. אני מעריכה שבימ"ש יקבע שלא ניתן ליצור תקנה יש מאין על דרך של פרשנות משפטית.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר