שלום רב
אני בחור כבן 25, משרת בפלוגת מילואים של שריון. לפני שבועיים התגייסתי למילואים של 24 יום שמשלבים אימון חיר וקו באזור השומרון.
כבר מהיום הראשון התחילו לי כאבי גב שהחריפו עם הימים ועם כל סחיבה נוספת. כאשר הגעתי לקו ולקחתי חלק פעיל בפעילות הבטש, הכאבים החלו לגבור עד לרמה שלא הייתי מסוגל לקום מהמיטה. בביקור אצל רופא אזרחי נאמר לי שיש חשש לדיסקוס (Herniated lumbo-sacral intervertebral dis) ונשלחתי לקבל אישור לסיטי של עמוד השידרה (מהיום, ההמתנה לאישור היא 48 שעות).
כמו כן קיבלתי 14 ימי חופש ולאחר בקשה הוריד הרופא את הימים ל5 כדי שאוכל להשתתף לפחות בחלק מהמילואים הפעילים.
אני לא מעוניין להפסיק לשרת במילואים אבל מאמין שאני לא אוכל להמשיך את השירות בגדוד לוחם ואני חושש שאם אני התחיל בתביעה או בבקשה לשינוי מגדוד לוחם עלולים לפלוט אותי משירות מילואים.
האם יש בסיס לחששותי? האם יש מקום להגיש תביעה על נכות או פגיעה ועדיין להשאר בשירות מילואים פעיל?
תודה על כל עזרה
אורי
אורי שלום, אם יש חשש לנכות, ולו הקלה ביותר, ברור שיש להגיש תביעה.
אשר לחוו"ד, אם אתה עדיין בהחלמה, כדאי בסיוע או ייצוג של עו"ד להביא חוו"ד לגבי הפגיעה והנכות, ואת האחוזים לסכם עם המומחה, שתקבל בבואך לועדה- בהנחה שיקבעו כי אכן יש נכות.
עו,ד יואב צח וכס
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר