הוכרתי לפני כשנה וחצי על 15% עקב פריצת דיסק ודרופ פוט והגעתי לניתוח דיסקטומי לפני 3 שנים. הרגל עדיין עם דרופ פוט. כעת בהריון עם כאבי גב קשים מאוד. אחרי הלידה אצטרך להגיש החמרה כי גם ברגל שמאל מתחילים נימולים והגב במצב לא טוב.
שאלתי היא:
האם אני זכאית לטיפולים כלשהם על חשבון משהב"ט ולמי אני פונה כדי לקבל אותם?
שלושה אורטופדים קבעו לי נכות שמעל 20%, אחד אף קבע 15% רק לגב. מה ההליך שעלי לעבור כדי להגיש את ההחמרה? טפסים? עו"ד?
עלי לציין כי מעולם לא קיבלתי טיפולים כלשהם (לא ידעתי שאני זכאית).
האם ידוע לכם אילו טיפולים אני זכאית לקבל?
תודה על תשובתכם.
מיקה,
כל עוד את נמצאת במצב של תביעה או "מאבק להכרה", את זכאית לטיפולים רפואיים ממשרד הביטחון.
היה והפסקת- הרי שטיפולייך יהיו בקופת חולים.
אם לא הפסקת בהליכים הטיפולים נמשכים.
מומלץ לפנות מגובה במסמכים רפואיים.
הסיכון בהורדת אחוזי הנכות מחוסר ידע, מחייבת לפחות התייעצות עם עו"ד מבין עניין בתחום, ויש כאלה באתר זה.
עדיף שעין עורך דין "תשזף", את המסמכים ותקבלי כיוון למה צפוי לך.
יואב צח וכס עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
כי לא ידעתי שאני זכאית.
פניתי לקופת החולים מאחר והיה שם מענה יותר מהיר ונזקקתי לטיפולי חרום כמו הניתוח הנ"ל שהיה פחות משנה לאחר שיחרורי. לאחר כשנה וחצי מהניתוח הוכרתי 15%.
האם ישנם טיפולים היום כמו בריכה או פיזיותרפיה שמגיעים לי ע"פי חוק ממשהב"ט?
לדעתי מצבי התדרדר מאוד מאחר ולא קיבלתי טיפול הולם לבעייתי, עוד בזמן שירותי בקבע וגם לאחר מכן, עד להגיעי למצב שחייב אותי לנתח מאחר והיה מעורב גם עצב ורגל.
אודה על תשובתכם.
אם הבנתי נכון את מוכרת כיום ב- 15% במשרד הביטחון. דרגת נכות זו אינה מזכה בטיפולים (אלא אם הוגשה התביעה לפני 96, ואני מניחה שלא זה המצב). תהיי זכאית לטיפולים ממשרד הביטחון רק אם הנכות המוכרת תהיה 20% לפחות. להעלאת אחוזי הנכות צריך להגיש בקשה לוועדה רפואית חוזרת ולהגיע עם תיעוד עדכני המלמד על החמרת מצב. בהצלחה.
נרשם כי ה15% נכות נקבעו לי לצמיתות וקיבלתי גם "פרס" להשתיק אותי וכן כרטיס נכה.
האם יכול להיות מצב שהאחוזים הללו ירדו מסיבה כלשהי? בעיית הגב שלי עיקבית ומתדרדרת, וכמובן כרונית.
האם ישנם מצבים שהאחוזים שמתחת ל20% יורדים?
תודה
וועדה רפואית קובעת את דרגת הנכות לפי המצב הרפואי שלך כשאת נבדקת על ידה. הנכות יכולה גם לרדת אם המצב הרפואי משתפר. לאור התיאור שלך זה פחות סביר שדרגת הנכות תרד (תלוי גם באופן שבו המצב הרפואי מתועד במסמכים), ומצד שני, במצבך בו את ממילא לא זכאית לטיפול רפואי, אין לך הרבה מה להפסיד בתחום זה של טיפול רפואי.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר