הבנתי שדמי ביטוח בריאות יורדים המקצבה. לפי החוק כל נכה שמוכר כנכה לצמיתות פטור מדמי ביטוח לאומי. רציתי רק לוודא שהדבר נכון גם לגבי נכי צה"ל מקבלי קיצבת נכות והם פטורים מדמי ביטוח לאומי בזמן קבלת הקיצבה. שלא תהיינה בעיות! בזמנו גיליתי שאני משלמת לביטוח הלאומי למרות שיש לי קצבת נכות והביטוח הלאומי החזיר לי כסף.
אבל באתר הביטוח הלאומי לא כתוב שנכה עם קצבה- בטח שלא נכה צה"ל- פטור מדמי ביטוח לאומי!
ככל הידוע לי, לנכה המקבל תגמול מחיה ממשרד הביטחון מבוצעים תשלומים אלה דרך משרד הביטחון, ולא בגין תגמול בסיסי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
לא הבנתי. מצטערת האם נכה צה"ל נכה לצמיתות פטור מקצבת ביטוח לאומי? אני לא מדברת על ביטוח בריאות שיורד מהקיצבה, אלא על ביטוח לאומי. אף אחד לא יכול לענות לי. אפילו לא במשרד הביטחון.
בחוק ביטוח לאומי כתוב:
מקבל קצבת נכות שאין לו כל הכנסה אחרת - פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי בעד הזמן שמגיעה לו הקצבה.
מקבל קצבת נכות שנקבעה לו דרגת אי-כושר להשתכר בשיעור של 75% לפחות לצמיתות או לתקופה זמנית של שנה לפחות - פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי בעד הזמן שמגיעה לו הקצבה, גם אם יש לו הכנסה אחרת.
זאת אומרת, שנכות פוטרת מדמי ביטוח לאומי. האם זה נכון גם לגבי נכי צה"ל? מה עושים? אני אובדת עצות, אפילו עובדת רווחה במשרד הביטחון לא יודעת מה לענות לי
תודה מקרב לב
שרון יקרה
השאלה היא האם את מתקיימת מתגמולי מחיה כגון תט"ר, חפ"ר, תג"מ, ניצרך אם התשובה חיובית ובנוסף אין לך הכנסה נוספת את לא צריכה לשלם לביטוח לאומי, לגבי ביטוח בריאות אגף השיקום מעביר לביטוח לאומי.
אמיר אלון, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר