נקבע לי שאני יכולה לעבוד 4 שעות בגלל הנכויות שלי באגף השיקום.
עכשיו קראה לי מחלה נוספת קשה ומומחים קבעו לי כי אני יכולה לעבוד, כעובדת במשרה של 4 שעות בלבד כמו שאגף השיקום קבע , רק מה שהשתנה זה שאני יכולה לעבוד רק בעבודה נתמכת בשכר
פחות משכר המינימום, לפי העבודה למוגבלים ייתכן שכר של 10 או 12 או 14 ש"ח לשעה..
נניח כי ארויח 100 ש"ח במשרה של 4 שעות, האם אגף השיקום יצטרך לשלם לי תט"ר השלמה של 4 שעות. התטר של 4 שעות זה 2800 ש"ח לחודש מאגף השיקום- ואני מפחדת שיפסיקו לשלם לי את התגמול הזה.
יש לציין כי המחלה הנוספת גרמה לי לפגיעה קוגנטיבית והיא לא מוכרת ע"י אגף השיקום אלא מוכרת במוסד לביטוח לאומי. אבל הנכות שלה לא עוברת את ה-40% והיא רק 20% במוסד לביטוח לאומי- כך שאני לא מקבלת כסף מהביטוח לאומי אלא רק שיקום.
כידוע לי רק מי שנמצא במסגרת עבודה של 4 שעות יכול לקבל השלמה של 4 שעות. אבל זה גם מחייב למי שעובד 4 שעות גם בשכר של עבודה נתמכת?
אני יודעת שאגף השיקום ירצה להתנער מלשלם לי תטר השלמה של 4 שעות, כי יגידו לי כי אני עכשיו שייכת לביטוח הלאומי... האם זה כך?
תודה רבה מראש.
ששונה שלום
השאלה היא האם את תקבלי מביטוח לאומי תגמול נוסף, ככל שתקבלי כזה אז אגף השיקום יעשה קיזוז ויוריד מהתט"ר.
אלה שלך יש 20% נכות מביטוח לאומי ולכן לא תקבלי מהם תגמול בנוסף לזה שאת מקבלת ממשרד הביטחון.
לכן אגף השיקום לא יגע לך בתט"ר, ואני לא רואה סיבה לדאגה.
אמיר אלון, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר