בגב תחתון עם הקרנה לרגל עקב שירות מילואים. נניח שאני עובר את מכשול ה"קשר הסיבתי" אזי נשאלת השאלה מהם % הנכות. העניין הוא שעיקר הבעיה היא הכאב האדיר בגב וברגל אשר מדיר שינה מעיניי (קשה מאוד להירדם עם כאב שכזה וגם שכבר נרדמים אזי מתעורר לעיתים לאחר שעתיים מכאבים).כמו-כן כאב עצום במהלך היום שמקשה עליי לשבת הרבה שעות ביממה (אני רו"ח כך שעבודתי נעשית בישיבה) מה שאילץ אותי לחיות בתקופה האחרונה על כמויות אדירות של משככי כאבים (שמזיקים אגב לכבד) ולאחרונה נאלצתי לעזוב את מקום העבודה (המצויין) עקב חוסר יכולת לעבוד 10-12 שעות ביום בישיבה, כפי שנדרש. כעת אני מחפש "משרת אם" כך שאעבוד 5-6 שעות ביום. כמובן שהשכר יהיה בהתאם. עכשיו, ממה שאני מבין, לכל זה אין כל משמעות!! מבחינת % הנכות כיון שאלו לא ניתנים על כאב/סבל/עוגמת נפש אלא ניתנים על הגבלה בתנועה. לאובדן ההכנסה הקיים אין כל ביטוי בפיצוי שאקבל אשר מחושב כמכפלה בין %נכות ל37 ש"ח. האם אני צודק?
אודה על תגובתכם הכנה והמלומדת. בברכה, אבי.
אבי היקר,
אחוזי הנכות נקבעים על פי מידת ההגבלה ואין לי דרך להעריך אותם בלי חומר רפואי.
ככלל אין פיצוי על כאב וסבל, בסעיפים שונים בתקנות הנכים ניתן למצוא 1 אחוז נכות בגין כאב.
עליך להגיש תביעה נגד משרד הביטחון, לאחר שתגיש את התביעה וככול שתציג לאגף השיקום אישורים רפואים על כך שאינך יכול לעבוד, תינתן לך אפשרות להגיש בקשה לתט"ר אשר תהווה לך מעין הכנסה, יחד עם זאת אם תקבל פחות מ20% נכות תאלץ להחזיר את כל הכספים, ולכן הייתי מציע לך להיות מיוצג בתביעה כזו.
אמיר אלון, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
מה לגבי גמול חד פעמי? להבנתי אדם הנפגע בתאונת דרכים, שמקבל 20% נכות, זכאי, מלבד ה-740ש"ח לחודש, לפיצוי המחושב על אובדן הכנסה עתידי. האם לא כך הדבר גם לגבי נכי צה"ל?!
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר