עם גיוסי ושכבר נהפכתי נכה, לפי סעיף נכות 34(ד) נעשיתי נכה בגלל הפרעות פסיכו שמגבילים אותי באופן ניכר בעבודה. הנה הסעיף שהיה אז בזמנו" ד)
ישנם סימנים קליניים ברורים המגבילים באופן ניכר את ההתאמה הסוציאלית ואת כושר העבודה
30%
.
אבל לא שמתי לב לזה ועבדתי פה ושם ולא קיבלתי כל תגמול מחיה , תטר או תגמ וזאת בגלל שעבדתי חלקית ולא הרווחתי הרבה כסף.
עכשיו יש לי נכות במוסד לביטוח לאומי נכות לפי סעיף 33(ד) כפי שמוגדר כדלהלן:ד)
מצבי REMISSIO חלקית המלווים סימנים ניכרים של אי-התאמה סוציאלית, ישנה הגבלה של כושר העבודה
50%
אני לא בטוח שזה תאור הסעיף הנכון כי ייתכן וביטוח לאומי שינה את צורת הסעיף.
השאלה שלי העקרונית היא: אני מוכר גם באגף השיקום וגם בביטוח הלאומי.
עכשיו האם הועדה העליונה ברעננה צריכה לבדוק את ירידת הכושר של העבודה שלי רק לפי הנכות הרשומה באגף השיקום בלבד? ולא להסתכל על נכויות אחרות מכוח ענפי חוק ביטוח שונים?
אני נותן לכם קישור לפסק דין של בית דין ארצי לעבודה שגורס שנכה יכול לקבל כפל תשלום אם המקרה זה לא מאורע אחד.
אתן לכם כמה קישורים:
שאול מאיר נכה ביטוח לאומי ונכה צהל- יש פסק דין באיזורי לעבודה בנצרת בל 2450/04 ויש שם עוד פסק דין אחד בעיניין שלו ויש פסקי דין בית דין ארצי לעבודה כמו יעל ריבק.
השאלה האם ועדת כושר עבודה עליונה ברעננה חייבת לבדוק את ירידת כושר העבודה שלי לפי חוק הנכים דהיינו רק לפי נכויות שרשומות באגף השיקום בלבד.
כמו כן לא לדעת בכלל ולא להתחשב בנכויות אחרות שנובעות מחוק ביטוח נכים אחר?
השאלה היא עקרונית וחשובה מאד לכל הנכים כי שמעתי שאגף השיקום עושה סנביצ'ים מהעיניין כדי לומר לנכה שמע נכה אל תבוא אלי,,לך לאחרים...וצריך לשים לזה סוף.
תודה רבה מראש.
אבי היקר שלום
שאלתך אינה ברורה לי אנסה להשיב כפי הבנתי. אם ברצונך להביא בפני הוועדה ראיות לכך שיש לך נכות מביטוח לאומי, אז הוועדה תקבל את הראיה, כראיה לאמיתות תוכנה. העניין הוא שכאשר נכה בוחר במסלול של ביטוח לאומי הרי שהוא אינו יכול להיפרע פעמיים גם ממל"ל וגם ממשרד הביטחון , לכן לא ברורה לי שאלתך האם אתה רוצה שמשרד הביטחון יכיר בנכות של המל"ל ויתן לך גם הוא בנוסך למל"ל זכויות והטבות על אותו סע' ? כי אז כפי שאמרתי אין כפל תשלומים.
עצתי לך פנה לעו"ד לפני הוועדה .
אמיר אלון, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
נכות כאשר היא מ"מאורע אחד" - אין כפל גמלאות. נכויות שנוצרו כתוצאה מכמה מאורעות- ולא מ"מאורע אחד" זכאי האדם להיות נכה בשני ענפי הביטוח השונים.
תסתכל על פסק דין שאול מאיר- שם נקבע שאם הנכות מביטוח הלאומי (אשר אינה מוכרת באגף השיקום) גרמה לירידת כושר העבודה- אז המוסד לביטוח הלאומי חייב לשלם לשאול מאיר קצבה לפי חוק נכות כללית ללא קשר עם הקצבה ממשרד הבטחון.
חבל שלא נותנים פה מקום לשים קישורים, הייתי נותן לך כפי שכתבתי לעיל את פסק דין "יעל ריבק" בבית הדין הארצי לעבודה בירושלים שם מדובר על מקרה דומה, אבל מתוך תגמולי הביטוח הלאומי כמו נפגע איבה ונפגע נכות כללית או עבודה.
יש באתר "נכים ועורכי דין" שתמצא בחיפוש בגוגל לפי המילים האלו מבחר דוגמאות של פסקי דין שמשלמים לנכים גם ממשרד הבטחון וגם מביטוח לאומי.
בהצלחה.
אבי היקר
אני מבין שאתה מאוכזב מתשובתי, אתה אומנם כפי שכתבת מוכר על נכות אחת בביטוח לאומי ונכות נפשית אחרת ושונה מאגף השיקום אך עדיין אין כפל תשלומים, זהו כלל נזיקי אדם לא יכול להפרע פעמיים, אם תצליח לקבל תשלומים גם מאגף השיקום וגם מהמל"ל בגין אותו סע' נכות אני הראשון שאשמח על כך, אתה צריך להבחין בין העניין הראייתי כפי שכתבתי ואכן אגף השיקום יקבל את סעיף הנכות של המל"ל, אך לא תצליח לקבל בגין אותה נכות רשומה תשלומים גם מאגף השיקום וגם מהביטוח הלאומי.
אמיר אלון, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
יכול להיות שבצבא עבר החייל פיצוץ ונכרת לו רגל וקיבל נכות על הרגל ונכות נפשית לפי סעיף 34 (הפרעות פסיכונוירוטיות ופי טי אס די.
אחרי 5 או 10 שנים, נעשה חולה מעבודה או לא מעבודה או גם מתאונת דרכים ונכרתה לו יד וכליה וגם קיבל מחלה פסיכוטית. אז מה יש לנו עכשיו- נכות ממשרד הבטחון בגלל מאורע א ונכות מביטוח לאומי בגלל מאורע ב ונכות בשל תאונת דרכים בשל מאורע ג.
אתה לא הבנת שהמושג מאורע יכול שהכוונה היא שהאדם קיבל נכויות בשל אירועים שונים והוא זכאי להיפרע מכל גורם מבטח על הנזק הנכותי שנגרם לו.
עכשיו מה היא התשובה שלך?
אבי היקר שלום
אם אכן המקרה שלך עוסק בשני מאורעות שונים הרי שניתן לשייך כל מאורע לקצבה אחרת ואז השאלה שתישאל היא : אם לא הייתה הנכות האחת אז האם הנכות השניה הייתה מזכה אותך בגימלה, אם התשובה על כך היא חיובית הרי שמגיעה לך גמלה נוספת,.
העיניין הוא שכפי שהצגת את השאלה לא ניתן להבין האם מדובר בארוע אחד או שני מאורעות שונים.
לכן אני חוזר על עצתי ביתר שאת פנה לעורך דין המתמחה בתחום, כי אם אני לא הבנתי אותך אז בטוח שאחרים לא יבינו, ולכן איש מקצוע יוכל להועיל לך רבות.
אמיר אלון, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
צריך להבחין בין נכות בסיסית לתגמול מחיה. תגמול בגין נכות בסיסית במשרד הביטחון תמשיך לקבל גם אם יש לך נכות בגין אירוע אחר בביטוח הלאומי אולם לא ניתן לקבל כפל תגמול מחיה, ואם אתה מקבל קיצבת נכות בביטוח לאומי ויאושרו לך תגמולי מחיה ממשרד הביטחון, על פי המצב המשפטי היום תקוזז נכות כללית מתגמול מחיה במשרד הביטחון. כ"כ שים לב היטב שלא תהיה טענה של בחירה בזכויות בביטוח לאומי. ועוד לשאלתך - מה שיעניין את הוועדה הרפואית במשרד הביטחון זה הנכות המוכרת במשרד הביטחון בלבד. אגב - משרד הביטחון ודאי יהיה צריך להתייחס להערכות ביטוח לאומי בדבר כושר תעסוקה אולם אינו רואה עצמו כבול לכך ויפעיל שיקול דעת עצמאי, בודאי אם בביטוח הלאומי התייחסו לנכויות שאינן מוכרות במשרד הביטחון.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר