מהם % הנכות המקסימליים שניתן לקבל בגין פריצת דיסק בL5S1 כאשר ההגבלה בתנועה אינה גדולה אך הכאבים אדירים ופוגעים בכושר ההשתכרות? כמו-כן האם בתביעה נגד משרד הביטחון, בחישוב הפיצוי, נלקח בחשבון אבדן הכנסה עתידי ?(כמו בתאונות דרכים למשל). תודה.
דרגת הנכות נקבעת לפי מידת ההגבלה בתנועה. 5% הגבלה מזערית, 10% הגבלה קלה, 20% הגבלה בינונית, 30% הגבלה קשה. הזכויות נקבעות לפי גובה דרגת הנכות. תגמול בסיסי כולל סכום קבוע לכל % נכות שנקבע (מ - 20% ומעלה) ללא התחשבות באבדן הכנסה עתידית. אם בעקבות הנכות המוכרת אתה לא יכול להמשיך בעבודה שעבדת בה לפני הפציעה, ואתה מוכר ב- 20% לפחות, ואם משרד הביטחון יקבע כי אינך יכול להמשיך באותה עבודה ויבטל את שיקומך אתה זכאי להליך של שיקום מחדש הכולל תשלום תגמולי מחיה בתנאים מסויימים ולתקופת השיקום עד שיבוץ אחר בעבודה מתאימה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
כלומר אין שום משמעות לשכר אותו הרוויח אדם טרם הפציעה?
אם למשל יקבעו לי 20% אזי סכום הפיצוי יהיה סכום מסוים כפול 20? אם כן מהו אותו סכום?
ואם יקבעו לי 10% אזי לא אקבל פיצוי כספי אלא רק הכרה?
אני פשוט מתלבט אם כדאי לפנות לעו"ד ולהתחיל בתביעה.
תודה מראש.
כל % נכות "שווה" כ- 37 ש"ח, היינו 20% נכות מקנה תגמול חודשי של כ- 740 ש"ח. נכות של 10% - 19% מקנה מענק חד פעמי. נכות של 0% - 9% לא מקנה כל זכות ממשית מעבר לאפשרות לחזור לוועדה חוזרת אם תחול החמרה במצב, דבר שקיים בכל קביעה של % נכות. לעיתים כדאי לעשות את המאמץ לקבלת הכרה וקשירת הקשר הסיבתי גם אם כעת הנכות לא תזכה בזכויות ממשיות, על מנת שאם חלילה תחול החמרה בעתיד ניתן יהיה לפנות ולקבל זכויות בהתאם למצב הרפואי החדש.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
תגובתכם המקצועית, עניינית ורצינית.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר