שלום וברכה.
לפני 4 שנים נחבלתי בתאונת דרכים קשה במסגרת הצבא.
התוצאות בבדיקות היו תקינות.
המשכתי לעבוד במשרד הביטחון כשעדיין אגף השיקום אחראי עלי מבחינת נכות ועברתי תאונת עבודה שלאחריה עשיתי בדיקות מקיפות. והתוצאות הן:
פריצות דיסק c3-c4 c5-c6 צווארית
בלט דיסק l7-l8. יש הקרנה לידיים והגבלת תנועה. כמו כן ישנה השפעה על הסוגרים והתפקוד המיני
האם כדי לתבוע את אגף השיקום. וכמה אחוזי נכות אפשר לקבל מפציעה כזו?
לא ברור משאלתך מהי הנכות שנקבעה לך באגף השיקום וכן האם הפגיעה בתאונות עבודה הינן באותם אזורים בהם הנכות המוכרת והאם הוגשה תביעה לנפגעי עבודה ומהם תוצאותיה. אנא השלם פרטים. רינת
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
לא נקבעה נכות היות ולא תבעתי אף אחד.
הפגיעה בתאונת העבודה בדיוק באותם איזורים שבהם נפגעתי בתאונת הדרכים.
לגבי תביעה לנפגעי עבודה הגשתי לביטוח לאומי והם הכירו בתאונה האחרונה כתאונת עבודה לא הגשתי לנכות היות וחשבתי שעדיף להתנהל מול אגף השיקום ולא ביטוח לאומי בגלל ההסטוריה הרפואית שלי
מתי השתחררת מהשירות שבו אירעה התאונה. אם לא חלפו 3 שנים או אם יש "חבלה רשומה" ניתן לתבוע את משרד הביטחון אולם ללא ספק תאונת העבודה עשויה לשמש למשרד הביטחון עילה להתנער מאחריות ולייחס את מצבך כיום לתאונת העבודה ולא לתאונה בשירות. אתה צריך לשקול היטב את צעדיך ולהתנהל בזהירות.
השתחררתי לפני כ-4.5 שנים
אולם כפי שכתבתי. כיום הנני עובד משרד הביטחון וניתנת לי אפשרות לתבוע לנכות או את ביטוח לאומי או את אגף השיקום לכן לדעתי כדי לי ללכת על אגף השיקום כי האגף לא יוכל להתנער מאחריות אם יפיל את הפציעה על הצבא או יפיל את הפציעה על תאונת העבודה מה דעתך?
האם תוכלי לשער את גובה הנכות המגיעה לי? האם כדי להתאמץ?
נ.ב. אם חבלה רשומה כוונתך ל"דוח פציעה" אז ישנו כזה.
מערכת ההכרה בפגיעת עבודה שונה לחלוטין והיותך עובד משרד הביטחון אינה רלוונטית לזכויות לפי חוק הנכים. מבחינת מערכת הביטחון אלה שתי מערכות זכויות שונות לגמרי (פגיעת עבודה ונכי צה"ל) ואגף השיקום יבחן רק את האירוע בצבא, וצפוי שינסה להעביר אחריות לאירוע לנפגעי עבודה. דו"ח פציעה מתקופת השירות ישמש כחבלה רשומה + תיעוד של כאבי גב מתקופת השירות. בנוגע לגובה דרגת הנכות - אינני יכולה לומר מבלי לראות את החומר, וגם אז מדובר בלא יותר מהערכה לא מחייבת.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר