שלום. בן 32. בגיל 24 הייתי בשירות מילואים בו נדרשתי לסחוב כ-40 ק"ג על הגב 10 שעות ביום למשך 10 ימים. (עומס עצום לאזרח שלא בכושר)ביום האחרון שהורדתי את הציוד הרגשתי כמו מתיחה בגב התחתון. הכאב היה עצום. הנחתי שזה שריר ושזה יעבור. לאחר מספר שבועות בהם הכאב החמיר (כולל הקרנה חזקה לרגל) נשלחתי לצילום והתברר שמדובר בפריצת דיסק. אציין שעד אותו שירות מילואים לא היו לי מעולם כאבי גב. אין לי דוח פציעה מאותו שירות כיון שלא חשבתי אז שמדובר בנזק קבוע והכאב החל בימים האחרונים לשירות כך שכבר פניתי לרופא אזרחי מיד בתום השירות.
מאז חייתי עם מוגבלות מסויימת, טיפולים אלטרנטיביים והרבה משככי כאבים. למזלי בתקופות של התקפים/החמרה קיבלתי עזרה כלכלית מההורים. בשנתיים האחרונות החמרה בכאב (בעיקר בכאב הקורן לרגל) מה שהוביל אותי לאחרונה לבצע ניתוח שלא פתר את הבעיה. כמובן שלאורך השנים הדבר פגע בהכנסתי ולצערי תהיה לכך השלכה לעתיד. (אני רו"ח צעיר וכיום איני מסוגל לשבת זמן ממושך רצוף מה שאילץ אותי לעזוב מקום עבודה מעולה) שאלתי - 1. האם יש "קייס" למרות שאין דוח פציעה ועברו 8 שנים? (ההיסטוריה הרפואית מתועדת בקופ"ח). 2.מה טווח % הנכות שניתן לקבל, אם בכלל ?
אפשר להגיש תביעה גם אחרי 3 שנים מהשירות שבו נפצעת, שזו תקופת ההתיישנות שבחוק הנכים, אולם רק במקרה שיש חבלה רשומה. אם למשל רשום בתיעוד הרפואי שמדובר בכאבי גב עזים אחרי מאמץ חריג בשירות מילואים זה יכול לעזור, כך גם עדויות של אנשים שהיו איתך באותו שירות מילואים. צריך לבדוק ביסודיות את כל החומר ולראות אם יש כאן "חבלה רשומה". אח"כ צריך לעבור משוכה של קשר סיבתי שנקבע על ידי קצין תגמולים. בנוגע לגובה דרגת הנכות - זה תלוי במצב הרפואי שלך כיום.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
עו"ד רינת גזית, "הקיפה" את הנושא. חשוב שתביא את הרישום מקופ"ח, והתלונה אצל הרופא האזרחי. ללא עדויות של חברים ששרתו איתך, הסיכויים נמוכים.
עו"ד יואב צח וכס
למה הכוונה "עדויות של חברים ששרתו איתך"? עברו מספר שנים ואיני בטוח אם אותם חברים (איני בקשר עימם) זוכרים את כאבי הגב שהיו לי. אם הכוונה לאותה פעילות של סחיבת 40 ק"ג על הגב 10 שעות ביום אני מניח שכן יזכרו .
כלומר - האם בעדותם מה שחשוב זה תלונותי על כאב גב או אישור על הפעילות הדי חריגה למילואמניקים.
אם הם יזכרו שסחבתם משקל כבד משך שעות רבות עשוי להספיק
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר