אני סובל מ-DVT שהוכר ע"י משרד הביטחון.
הועדה הרפואית של משהב"ט, החליטה לתת לי אחוז אחד ע"פ סעיף 11 - כלי הדם מתוך "תקנות נכים" שכותרתו:
"מצב לאחר נזק בכלי- הדם הפריפריים כגון Phlebitis או Thrombophlebitis או נזק בורידים".
השאלה היא אם ה-DVT לא היה אמור להירשם תחת סעיף 2- מחלות הדם שכותרתו:
"אנמיה (מחוסר דם ממאיר, מחוסר ברזל, המוליטית, אפלסטית) ריבוי כדוריות אדומות, לובן הדם, ארגמנת, הפרעות בהקרשת דם."
יש נפקא מינה גדולה בין שני הסעיפים בקשר לאחוזי נכות אותם אני אמור לקבל ולכן שאלה זו חשובה לי ביותר.
מכיוון שבמידה וה-DVT קשור בלעדית למחלות הדם אני אמור לקבל 20%.
האם נתקלתם בלקוחות שסבלו מ-DVT, תחת איזה סעיף רשמו להם את הנכות?
שאלה נוספת: בועדה הרפואית ישבו אורטופד נוירולוג וכירורג.
הכירורג הציג עצמו כמתמחה בכירורגית כלי דם. בבדיקה באינטרנט בבית התברר לי כי הנ"ל עוסק בכירורוגיה פנימית בלבד. האם ניתן לערער גם לגבי עניין זה?(שלא ישב רופא הממוקצע בתחום בו קובעים לי אחוזי נכות, הרי יכול להיות שמכאן נבעה הטעות בין הסעיפים).
תודה מראש.
על פניו נראה לי שנתנו לך את הסעיף הנכון אולם אתה צריך להתייעץ גם אם מומחה בתחום בנוגע לשיוך הפגיעה. צריך לזכור גם שהנכות נקבעת הן לפי סיווג הפגיעה והן לפי חורתה. לא בטוח שסיוג הפגיעה בלבד יביא אותך אוטומטית ל- 20% נכות. בנוגע להרכב הוועדה - פס"ד עדי גוטסדיבר של ביהמ"ש העליון מחייב שיהיה מוחמה אחד לפחות בתחום הרלוונטי. אם אני מבינה נכון - כלי דם היא תת התמחות והוועדות לא בהכרח חייבות לרדת לרזולוציה כזו, אלא מטעמים מיוחדים. על פניו בהחלט ייתכן שיש טעמים מיוחדים לעניין זה בנתונים שהצגת.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר