שלום,
אני נצרך 70% PTSD - שאלותיי (המונעים ממני שקט!!!):
א. נאמר לי ע"י אנשי אגף השיקום, שאם אקרה לי משהו גרושתי (אפוטרופוס של בתי) תקבל 36 פעמים תגמולי נצרך (כמעט 300000 ש"ח). ביקשתי שיקבלו לידם "צו ירושה" כך שהכסף תסגר לחשבון עבור בתי (ילדה קטנה): תשובתם: אנו לא מוסמכים לכך ואין מה לעשות בנדון! שגרושתי תעני מהכסף במקום בתי, הגיוני, לגיטימי, אנושי?! מה עלי לעשות. בבקשה עזרו לי.
2. אם קרוב משפחה מדרגה ראשונה מוכר לי דירה במחיר מוזל יחסי, האם הנני זכאי להלוואת דיור (200000 שח?) או שבגלל שזה קרוב משפחה איניני זכאי? (מעולם לא הייתי בעל נכס כלשהו).
תודה עבור עזרתכם היקרה והדחופה לי,
רק בריאות וכמה שפחות סבל לכולכם. תודה.
דוד
שלום,
רצוי שתפנה לעורכי דין לייעוץ וטיפול, כאלה שעוסקים גם בזכויות נכים וצוואות וירושות.
אני אחד מהם ויש עוד באתרנו.
יואב צח וכס, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
תשובתי זו אינה במקום המלצתו של עו"ד צח וכס לייעוץ מפורט אלא בנוסף:
בנוגע לתגמולי 36 חודש - לפי סעיף 20 לחוק, כאשר נפטר נכה יש זכאות לתגמולי 36 חודש ישולמו התגמולים לידי "בן משפחה שהורה עליו הנכה.. ובאין הוראה - לידי בן זוגו, ובאין בן זוג לידי בן משפחה שהורה עליו קצין התגמולים". על מנת שתהיה שקט אתה יכול לתת הוראה שהתגמולים ישולמו לביתך. היא נחשבת "בן משפחה" לצורך העניין על פי ההגדרות בחוק היינו עד שימלאו לה 21. אחר כך, לא תהיה לכאורה זכאות תגמולי 36 חודש. גרושתך אינך נחשבת "בן משפחה" לצורך העניין ותקבל את התגמולים רק כאפוטרופסית של הבת.
2. בנוגע לשאלתך השניה, אינני מכירה מגבלה בהוראת האגף למגבלה על מתן סיוע במקרה שקרוב משפחה הוא מוכר הנכס. צריך לבדוק בנפרד את עצם הזכאות לסיוע.
עד 120. רינת
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר