שלום רב,
שירתתי כלוחמת בין 2001 ל2002, והחל מהשבועות הראשונים של הטירונות הופיעו לי כאבים בכתף שלא היו קיימים קודם לכן. התלוננתי עליהם מהרגע הראשון, אך במשך חודשים ארוכים לא טופלתי.
מאז הטירונות ועד היום אני ממשיכה לסבול מהכאבים הללו, שמתגברים, ורק לאחרונה החלטתי לנסות לתבוע פיצויים מהצבא על הנזק שנגרם לי בטירונות.
האם אתם מציעים לי לנסות, או שאולי חלף מאז זמן רב מדי?
אשמח להכוונה ודרכה לגביי הגורמים אליהם עליי לפנות, כי כרגע אני חסרת קצה חוט.
תודה רבה מראש, ושבוע טוב,
רות.
ככלל תביעה מתיישנת אחרי שלוש שנים. ניתן לתבוע גם מאוחר יותר אם יש "חבלה רשומה" היינו תיעוד של אירוע הפגיעה והפגיעה עצמה ברישומים רשמיים. כיון שכך, הצעד הראשון הוא לאסוף את כל החומר מתקופת השירות הצבאי. חשוב לתת את הדעת גם לשאלה האם הכאבים שיש לך בכתף עולים כדי נכות משמעותית. הזכויות נגזרות בסופו של דבר מגובה דרגת הנכות ואם מצבך הרפואי מקנה נכות נמוכה (כאבים בלבד למשל יכולים להקנות 1%) יש לשקול האם כדאי להשקיע אנרגיה בכל המהלך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
התשובה של עו"ד גזית, מפורטת מאוד. רק אם יקבעו לך, רות, 10% לצמיתות, "תתחילי לראות כסף"
אם יש סיכוי לכך, הגשת התביעה כדאית, אבל ייעוץ רצוי שתקבלי בפגישה בה יבד'קו כל ההשלכות מאותה פציעה. כולל ממצאים רפואיים, משך השנים.
עו"ד יואב צח וכס
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר