ועדה רפואית קבעה לי נכות לפני 10 שנים על ממצאים שגויים. הם קבעו שהתגייסתי בפרופיל נמוך בשעה שהתגייסתי בפרופיל גבוה.
לכן הם חילקו לי את אחוזי הנכות ל-2 חלקים 50% ע"ח השירות ו-50% נכות מוכרת.
אם כיום יש לי רק 30% נכות מוכרת מתוך 60% נכות כוללת- האם אני יכול לבקש בדיקת הועדה הרפואית מחדש.
האם אפשר לשנות רטרואקאיבית עיניין של החלטת ועדה רפואית ישנה--וגם לקבל תגמולים מלפני 10 שנים- כלומר תגמולים משלימים? תודה רבה??
אם הממצאים וההחלטה היו שגויים, מה קרה שרק היום אתה שואל את השאלה?
אולי יש מה לעשות אבל יהיה קשה ועליך להכין את כל המסמכים וההחלטות שהיו ואישורים על מצבך היום.
עו"ד יואב צח וכס
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
חלוקת הנכות מחצית ע"ח השירות כפי שנעשה, כפי הנראה, במקרה שלך, הינה החלטה של קצין תגמולים לעניין קשר סיבתי ולא החלטה של וועדה רפואית. החלטה של קשר סיבתי ניתן לפתוח במסגרת הליך של עיון מחדש כאשר יש "ראיה חדשה". צריך לבדוק עניינית האם אמנם יש ראיה חדשה במקרה שלך. אם יש שינוי בהחלטה לעניין הקשר הסיבתי עקב ראיה חדשה ההחלטה יכלה לחול רטרואקטיבית שנה מיום הפניה בבקשה לעיון מחדש.
רטרואקטיבית?
עורך דין אחד אמר לי לפי סעיף 18(ו).
אני מבולבל.
תודה רבה.
משה,
אם רצונך בייעוץ טוב, כדאי שתגיע לעו"ד, עם כל המסמכים, ההחלטות שהיו,וקבל ייעוץ מקיף.
שאלה ועוד שאלה ללא שכל הפרטים וההסטוריה שלך ושל קורותיך עלולות לתת לך ייעוץ חלקי שאיננו מספיק במקרה שלך.
עו"ד יואב צח וכס
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר