שלום רב לאחרונה קיבל בני תשובה ממשרד הביטחון לגבי דחיית תביעתו כנגד משרד הביטחון.
בטענה שאין קשר סיבתי בין תנאי שירותו לבין פרוץ המחלה שממנה הוא סובל.
ברצוני לתת קצת רקע מקדים על התנהלות המערכת הצבאית.
במסגרת תהליך המיון שעבר בני הוא בחר לספר את ההסטוריה הרפואית שממנו הוא סבל שהתבטא בהפרעה שלo.c.d לאחר בחינת מכלול הנתונים החליטו לצערי לתת לבני פתור רפואי 21 ולשחרר אותו מהשירות.
בני שלא ויתר על הזכות שלו להתגייס ניהל מלחמת חורמה מול המערכת האדירה הזו למעלה משנתיים במטרה שיאפשרו לו להתגייס.
לאחר מאבק שלם שהוא ניהל החליטו לגייס אותו לבסוף .ולצערי הרב אין לי מושג למה בחרו לשלוח אותו לטירונות בחוות השומר לשם נשלחים נערים אם תיקים פלילים ובעיות סוציו אקונומיות.
לאחר מספר ימים של טירונות בני עבר התעללות מצד הטירונים במקום דבר שגרם לו להתפרצות התקף פסיכוטי ואשפוז ממושך אני חייב לציין שחוץ מבעיית הo.c.d שבני סבל ממנה ורשויות הצבא ידעו מזה ובגלל זה הוא קיבל פתור לעולם הוא לא עבר שום התקף פסיכוטי.
התהליך מול משרד הביטחון נמשך שנים ולאחרונה החליט משרד הביטחון לדחות את התביעה בטענה שאין קשר בין תנאי השירות של בני לבין פרוץ המחלה שאלתי אליכם היא האם יש לי סיכוי להוכיח בבית משפט שהטריגר לפרוץ המחלה של בני היא ההתעללות שהוא עבר ולא כפי שהם מנסים לטעון שבגלל שהיה לא רקע קודם אז זה מה שהוביל למחלה.
יש לי רופא מומחה שמוכן לרשום חוות דעת שבה הוא שולל מכל וכל את הטענות של חוות הדעת של משרד הביטחון..
אני במצב כלכלי לא טוב שכן נאלצתי לעזוב את עבודתי ולטפל בבני ולכן אני ממש מתלבט האם להיכנס למאבק שסופו לא יודע וכרוך בהמון כספים. אני ממש מבקש את הכוונתכם בכבוד רב ותודה מראש.
לצערי לא מזמן הסתיים דיון בעניין זה, שטיפלץי, בכך שהנכה לא הוכר.
המאבק קשה, ואיננו פשוט, אכן כרוך בהוצאות.
אולי יגיע עניין בנך להרכב שיבחן את העובדות ויאשר כי ההתעללות היא הטריגר שגרם לפרוץ המחלה.
אין מקרה דומה למשנהו, ולא כדאי לוותר כשעתיד בנך קשור בכך.
נבואה ניתנה ל... ונבואה לגהי תוצאות, עלולה לחזק פתגם זה. הערכת סיכויים כדאי לעשות, תוך בדיקת כדאיות עם עורך דין מומחה בתחום ורופא שאתה טוען שמוכן לערותך חוות דעת מתאימה.
רק דאג שכל מסכת ההתעללויות עד לפרטי הפרטים הקטנים יהיו בידיך ובפרוטרוט!
עו"ד יואב צח וכס
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר