תבעתי את משרד הביטחון על בעיית ברכיים.
לקחתי עו"ד שאמר לי שיקח סכום של כמה אלפים עבור הייצוג בועדה ועוד
כ19% אחוזים מכל סכום שאקבל עבור נכותי אם תהיה או שלא. חוו"ד של רופא אומרת שיש לי 32% אחוזי נכות.
אותו עו"ד עוסק בעוד כמה שטחי עריכת דין טיש לי הרגשה שהוא קצת "מסבן" אותי והסכומים גבוהים מידי, עקב סקר שוק שעשיתי.
האם כך?
עלי לציין שבעבר תבעתי את הביטוח הלאומי וזכיתי בסכום של כ25 אלף ש"ח והעו"ד גבה ממני רק על המכתבים. (הוא לא היה איתי בועדות אז)
האם הרגשתי נכונה? האם מותר לקחת כפל תשלומים?
אודה על תשובה.
יש עורכי דין שעל ייצוג כשאדם במעצר מקבלים שכר טרחה של 1500 שש"ח, יש כאלה שידרשו ויקבלו 10000 או עשרות אלפי שקלים. בנכות מהצבא יש שמקבלים רק אחוזים ויש תשלום ואחוזים.
מה את מחפשת? זול וטוב או סביר וטוב, או כמה שפחות לשלם וכמה שיותר לקבל.
בדקי עם עצמך כי כך תדעי כיצד להמשיך.
זכותך לברר עם עורך דין שעוסק במספר תחומים אם הוא בקיא בתחום משרד הביטחון, לפעמים עדיף מי שמכיר ועוסק בכמה תחומים ולא מוגבל לתחום אחד.
עו"ד יואב צח וכס
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
מדבריך משתמע שככל שאשלם יותר בהכרח הייצוג המשפטי יהיה טוב יותר.
האם כך? לצערי במציאות נוכחתי שלא.
כמובן שאחפש רק את מה שאוכל לשלם.
שאלתי היא האם יש חוק? מכיוון שרוב עו"ד ששאלתי דיברו רק על שכר לפי ועדות ולא משנה מה אקבל אם בכלל.
תודה בכל מקרה.
מיכל,
הבנת דבר שלא כתבתי.
מן הראוי שתתרשמי ממומחיות עורך הדין, הצלחותיו בעבר, ולפי דרך זו בדקי אם השכר שהוא דורש מתאים לך.
עו"ד יואב צח
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר